peste 20 de piloți români la red bull romaniacs 2011

peste 20 de piloți români la red bull romaniacs 2011Cel mai dificil raliu hard enduro din lume va avea la start în ediția cu numărul  opt 21 de rideri români printre aceștia numărându-se și două fete. Este vorba despre Sorina Sandu și Andreea Goga, curajoasele Powerpuff Girls de la clasa Hobby Team. Mani Gyenes numărul doi mondial în Campionatul Mondial de Rally-Raid va lua pentru a opta oară startul la Romaniacs.

Din cei 21 de rideri români, care vor încerca să lupte cu piloții veniți din alte 31 de țări pentru a termina printre primii înfruntarea cu traseele dificile din Carpați, doi sunt favoriți ai publicului sibian. Este vorba despre Ioan Tara și Paul Frățilă participanți la clasa Expert Single. Tara până în urmă cu trei ani a fost track manager la Red Bull Romaniacs, însă a decis că după munca depusă pentru realizarea traseelor se poate ”odihni” în postura de concurent. Emanuel Gyenes de la Vectra Racing este singurul rider care a concurat la toate edițiile Red Bull Romaniacs și în 2011 vine la Sibiu cu un nou titlu adăugat în palmares. Este vorba despre câștigarea Dakar-ului 2011 la clasa Maraton. Mani va participa la clasa Pro, unde în 2010 a terminat pe locul 9.
Lucian Neaga, câștigătorul de la Hobby Single din 2010 a hotărât  să urce o treaptă, iar în acest an concurează la Expert Team alături de Daniel Conopan.
Cea mai interesantă categorie în ceea ce privește numărul de concurenți români este Hobby Team. Patru echipe vor lua startul la această clasă printre acestea aflându-se și TipTil Team, din a cărei componență fac parte Dani Oțil și Krisztian Nagy.
Dragostea pentru enduro se transmite de la o generație la alta. Așa că în 2011 avem la Hobby Team echipa Dunca formată din Romeo Dunca, primul pilot român care a concurat în Dakar și fiul acestuia Cristi.
Ediția cu numărul opt a celui mai dificil raliu hard enduro din lume va debuta pe 16 iulie cu Prologul programat la ora 14.00 în centrul Sibiului și se va încheia pe 20 iulie în Piața Mică. Riderii vor avea de înfruntat trasee extreme din munții Cindrel, Făgărași, Lotrioara și vor ajunge și pe rute utilizate de către daci acum mai bine de 2000 de ani. Incursiunea în istoria dacilor se va face pe 19 iulie când Red Bull Romaniacs va ajunge în Orăștie la Arsenal Parc.

Ultima oră

Comentariul meu