în liga i la 33 de ani! povestea nefardată a sibianului eugen beza de la voinţa sibiu

în liga i la 33 de ani! povestea nefardată a sibianului eugen beza de la voinţa sibiuMijlocaşul Eugen Beza a debutat în 1999 la Inter Sibiu, a asistat la desfiinţarea echipei, iar acum a pus umărul la ascensiunea Voinţei, club la care a evoluat şi în Liga a III-a şi cu care poate debuta în elită la 33 de ani.

Unul dintre jucătorii de bază ai Voinţei Sibiu, echipă angrenată în barajul pentru Liga I, este Eugen Beza. Constanţa şi experienţa fotbalistului sibian au contat decisiv pentru Voinţa în campania de promovare din Liga a III-a, dar şi în ascensiunea spectaculoasă din prin primul sezon în eşalonul secund. Acum, Beza vrea să pună umărul şi la urcuşul în elita fotbalului românesc. „O promovare ar fi o recompensă pentru toată munca depusă în carieră”, crede mijlocaşul, de la debutul căruia în fotbalul divizionar au trecut 12 ani.

În 1999, Beza apuca să joace câteva meciuri în tricoul lui Inter Sibiu înainte ca gruparea de pe Cibin să de desfiinţeze. Promovarea n-ar fi o premieră pentru veteranul de 33 de ani. „Am mai trăit această bucurie cu Unirea Alba Iulia, dar n-am apucat să debutez în Liga I. Am fost aproape de promovare şi cu FC Sibiu, dar n-a fost să fie, aşa că o reuşită cu Voinţa ar fi o frumoasă recompensă, o încununare a muncii depuse pe gazon la final de carieră. Ar fi şi realizarea unui vis, să ajut la revenirea Sibiului pe prima scenă. Aş simţi că am făcut ceva pentru acest oraş. Sibienii merită ca după 16 ani să aibă iar o echipă în prima ligă. Oamenii şi doresc mult asta, iar acest lucru se va vedea şi în atmosfera de pe stadion la meciul retur”, a mărturisit Beza.

A jucat un an şi jumătate în Rusia

Mijlocaşul a trăit şi experienţa unei aventuri în străinătate. Beza a evoluat un an şi jumătate în liga a doua din Rusia, la Energiya Habarovsk. „A fost o experienţă extraordinară. Habarovsk, oraşul în care jucam, e la graniţa cu China, iar de la Moscova făceam 8 ore cu avionul până acasă. A fost bine şi pe plan sportiv, fiindcă liga secundă din Rusia e mult peste nivelul celei din România, ba poate e chiar la nivelul primei ligi de la noi, deoarece se investeşte foarte mult. Totuşi, a fost greu să fiu atât de departe de casă şi m-am bucurat să mă întorc în Sibiu. La început, în Liga a III-a, a fost mai greu cu banii la Voinţa, dar acum e bine”, a încheiat Eugen Beza.

„Am rămas datori după meciul tur”

În opinia lui Beza, meciul tur al barajului a fost unul slab, dar al cărui rezultat a mulţumit ambele echipe. Sibianul consideră că nivelul slab al partidei a fost cauzat de perioada scurtă de pregătire şi de condiţiile meteorologice de la ora jocului. „Am prins şi o zi călduroasă şi a fost greu să jucăm. Ambele echipe au jucat rezervat şi s-au apărat, fiind important pentru fiecare să nu primească gol. Oricum, după părerea mea, suntem pregătiţi de promovare”, a explicat veteranul Voinţei. sursa: liga2.ro

50 de mii de euro e valoarea de piaţă a lui Beza, potrivit www.transfermarkt.de

13 mii de sibieni aşteaptă mâine şefii la meci. Biletele se vând din această dimineaţă, de la ora 10:00

Ultima oră

Comentariul meu