ilie carabulea vinde carpatica invest şi imobiliar invest
FOTO - forbes.ro

ilie carabulea vinde carpatica invest şi imobiliar invest
FOTO - forbes.ro

„Nu cred că sunt cel mai bogat om de afaceri din Sibiu”, a spus Carabulea în Forbes. Potrivit raportului anual pe 2010 al Carpatica, valoarea deţinerilor era de 25,09 milioane de lei (5,85 milioane de euro) la finalul anului trecut.

Carpatica Invest şi Imobiliar Invest vor fi vândute. „Apreciez că se va face tranzacţia, cel puţin pe cele două entităţi. Acum, suntem în discuţii care se vor finaliza în cel mult trei luni de zile (interviul acordat de Ilie Carabulea pentru „Forbes România” a avut loc în data de 10 iunie – n.red.)”. Omul de afaceri păstrează confidenţialitatea sumei şi a identităţii investitorilor interesaţi în momentul de faţă. Banca vinde pachetul de 95,6% deţinut în societatea de intermediere pe piaţa de capital. Carpatica Invest ocupă, de la începutul anului, locul şapte pe piaţa intermediarilor, cu o cotă 3,75% şi tranzacţii de peste 369 de milioane de lei. Carpatica Imobiliar Invest este deţinută integral de Banca Comercială Carpatica.

Potrivit raportului anual pe 2010 al Carpatica, valoarea deţinerilor era de 25,09 milioane de lei (5,85 milioane de euro) la finalul anului trecut. De ce exitul vizează divizii performante ale grupului financiar?
Ilie Carabulea se mărgineşte să pună totul pe seama politicii prudenţiale a Băncii Naţionale a României (BNR). „Banca centrală a solicitat instituţiilor de credit să se concentreze în primul rând asupra operaţiunilor financiar-bancare şi să elimine riscurile colaterale”, explică, sec, preşedintele Carpatica.

Citiţi tot materialul din Forbes – AICI

Ultima oră

Comentariul meu