spectacolul „iubeşte-mă...america!” la festivalul internaţional de teatru pentru copii şi tineret

spectacolul „iubeşte-mă...america!” la festivalul internaţional de teatru pentru copii şi tineretLa Sibiu va avea loc de asemenea şi workshopul de actorie, „Let’s play together-Teatrul Inspiraţiei şi al Jocului” şi asta tot în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii şi Tineret, Sibiu ce are loc în perioada 7-9 iulie 2011.

Sâmbătă, 9 iulie, la ora 19.00, la Teatrul Gong,  în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii şi Tineret, va fi prezentat spectacolul Iubeşte-mă …AMERICA! ,  un one woman show  de excepţie. Timp de o oră, teatrul și filmul vă vor ține companie, și vă asigurăm, n-o să vă plictisiți nici o clipă…  Piesa este o comedie dramatică,  o îngemănare între arta scenică şi filmică, în interpretarea fermecătoarei actriţe româno-canadiene Claudia Motea sub bagheta regizorală a maestrului AL.G.Croitoru. Iubeşte-mă…AMERICA! este povestea fascinantă a unei actriţe din România, Stela, care proaspăt ajunsă pe meleagurile Americii, se lovește de o serie de obstacole, iar  peripeţiile de adaptare, specifice oricărui emigrant din lume, o să vă aducă zâmbetul pe buze, dar și o mică lacrimă în colțul ochiului. Actriţa Claudia Motea prin disponibilitatea ei artistică atât pentru dramă, cât și pentru comedie,  interpretează opt personaje de o mare frumuseţe şi complexitate,  reuşind să îmbine cu succes, atât mijloacele de expresie filmică, cât și pe cele teatrale. La sfârşitul spectacolului, publicul se  va regăsi cu siguranţă în povestea Stelei , înţelegând de ce, în cronici , actriţa Claudia Motea  este  numită  ”Giulietta Masina a zilelor noastre”.

spectacolul „iubeşte-mă...america!” la festivalul internaţional de teatru pentru copii şi tineretPiesă premiată internaţional

Piesa a primit numeroase premii în Canada şi în România: Premiul pentru cea mai bună actriţă, Premiul pentru cea mai bună piesă scrisă, Premiul pentru cea mai bună producţie, Premiul de Popularitate (Canada) şi Trofeul Hyperion (România). Recent, piesa a avut premiera la Teatrul Naţional Radiofonic, fiind inclusă în repertoriul acestuia şi este prezentată într-un amplu proiect de difuzare în cinematografele din ţară, sub egida România Film.

Workshop de actorie

Totodată în perioada 7-9 iulie, între orele 11-14 în incinta Teatrului Gong, actriţa Claudia Motea, va susţine un workshop de actorie, Let’s play together- Teatrul Inspiraţiei şi Jocului, alături de maestrul AL.G. Croitoru.Claudia Motea este o actriţă/dramaturg româno-canadiană. După absolvirea Facultății de Teatru a Universității Hyperion, la clasa maestrului Geo Saizescu, Claudia Motea este aleasă de marele regizor Silviu Purcărete în distribuția  proiectului internaţional, Les Danaides.  Cu acest spectacol a participat la cele mai prestigioase festivaluri de teatru din Europa, culminând cu reprezentaţii la ”Lincoln Center” din New York. Pe scena teatrului canadian, s-a impus ca actriţă şi dramaturg, câştigând importante premii pentru actorie şi dramaturgie. Debutul ei hollywoodian a fost anul trecut la The Magic Castle în showul de varietăţi The Big IF,  unde a jucat alături de cunoscutul magician-actor Brandon Scott. „O actriţă cu entuziasm contagios şi cu un registru actoricesc de excepţie”,  „ o luminoasă actriţă şi dramaturg,  care se simte acasă în lumea Teatrului şi duce cu ea Arta Dramatică Românească oriunde în lume.

Ultima oră

Comentariul meu