turul ciclist al sibiului 2011 dă premii de 25.000 de euro. peste 140 de competititori înscrişi

turul ciclist al sibiului 2011 dă premii de 25.000 de euro. peste 140 de competititori înscrişiTurul Ciclist al Sibiului, aflat la prima ediţie în acest an, se prezintă deja ca un eveniment sportiv de nivel european aliniind la start 140 de sportivi ce reprezintă 20 de echipe din 13 ţări europene. Turul a atras atenţia în lumea ciclistă prin diversitatea etapelor şi a reliefului, prin gradul de dificultate şi prin premiile puse în joc (26.000 euro şi 212 puncte UCI).

Turul se adresează sportivilor de categoria Elita si Sub 23 de ani şi este o competiţie ciclistă de şosea afiliată la Federaţia Română de Ciclism şi Triatlon şi la Uniunea Ciclistă Internaţională de la Geneva având categoria internaţională ME 2.2. Turul Ciclist al Sibiului 2011 este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu şi al Consiliului Judeţean Sibiu, şi va avea loc în perioada 6 – 10 iulie.

Cinci etape

Competiţia se va desfăşura în cinci etape care totalizează 450 km şi a fost gândită să se desfăşoare pe trasee care combină segmente de teren plat cu spectaculoase segmente montane şi finişuri în căţărare. Etapele au următoarele caracteristici: o etapă de contratimp pe echipe, o etapă dedicată sprinterilor, două etape de munte cu sosiri în căţărare, una la peste 2000 de metri, un contratimp individual de 4 km în centrul istoric al Sibiului, 9 vârfuri de categorie A, B, C şi Specială şi 8 sprinturi intermediare. Turul Ciclist al Sibiului a fost gândit şi organizat pentru a fi o competiţie atractivă atât pentru sportivi cât şi pentru publicul larg, atracţiile fiind printre altele cea mai înaltă etapă din România (etapa 5 BANCA COMERCIALĂ CARPATICA, cu sosire la Bâlea Lac 2.035 m altitudine) şi o etapă care trece prin centrul geografic al României (etapa 2).

Premii atractive

Turul a atras atenţia în lumea ciclistă prin diversitatea etapelor şi a reliefului, prin gradul de dificultate şi prin premiile puse în joc (26.000 euro şi 212 puncte UCI). Acestea au atras în competiţia sibiană 20 echipe de prestigiu din Europa, dintre care nu mai puţin de zece sunt echipe continentale. Până în prezent şi-au confirmat prezenţa echipe cicliste din 13 ţări: Luxemburg, Italia, Bulgaria, Franţa, Grecia, Belgia, Ucraina, Serbia, România, Ungaria, Polonia, Germania şi Turcia. Pentru buna desfăşurare a Turului, Uniunea Ciclistă Internaţională a desemnat drept comisari pe Yeoshua Kopitko şi sârbul Marko Prokičević. Examenele antidoping vor fi asigurate în colaborare cu Agenţia Română Antidoping.

Premieră în România

Turul Ciclist al Sibiului 2011 va aduce o premieră în organizarea curselor în România prin cronometrarea computerizată realizată cu cipuri şi transpondere instalate pe biciclete, al căror semnal este citit la linia de sosire de cablul de detecţie Chronélec-Tag Heuer şi transmis apoi unui sistem computerizat care realizează şi clasamentele. Cronometrarea, foto finishul, înregistrarea timpilor şi clasamentele computerizate vor fi asigurate de firma franceză Votre Course. Cartierul general al Turului Ciclist al Sibiului 2011 va fi la Hotel Golden Tulip Ana Tower (Sibiu, str Şcoala de Înot nr. 2), iar Centrul de Presă al Turului va fi la Sala Expo/CIT din Primăria Municipiului Sibiu (Str. Samuel von Brukenthal, nr. 2, Intrarea C).

Concurs pentru public

Turul Ciclist al Sibiului 2011 va fi precedat de manifestări adresate publicului larg, care este invitat să participe în număr mare la evenimentul ciclist: în 2 iulie Cursa Sponsorilor şi a Presei, în 3 iulie Cursa Publicului, iar în 5 iulie, ora 20.15 În Piaţa Mare ceremonia oficială de prezentare a echipelor participante.

Ultima oră

Comentariul meu