referendumul privind reorganizarea administrativ-teritorială a fost anulat la sibiu

referendumul privind reorganizarea administrativ-teritorială a fost anulat la sibiuPreşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, a declarat, luni, că referendumul care trebuia să aibă loc în 17 iulie în judeţul Sibiu pe tema reorganizării administrativ-teritoriale a ţării a fost anulat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Referendumul pe care Consiliul Judeţean Sibiu l-a aprobat în şedinţa extraordinară de vineri, cu votul consilierilor PNL, PSD şi FDGR, şi care ar fi trebuit să aibă loc în data de 17 iulie a fost anulat. S-a discutat încă de dinainte cu colegii din USL şi s-a stabilit că referendumul se anulează în cazul în care proiectul reorganizării teritoriale se amână. Acest lucru este prevăzut şi în hotărârea Consiliului Judeţean Sibiu care a fost adoptată vineri”, a declarat Mircea Cazan, preşedintele PNL Sibiu. Potrivit acestuia, fondurile necesare organizării referendumului, care au fost alocate din rezerva bugetară a Consiliului Judeţean Sibiu prin hotărârea de vineri, se întorc în rezerva bugetară. Pe de altă parte, luni, înainte de a fi anunţată decizia amânării reorganizării administrativ-teritoriale a României, reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu au transmis tuturor primăriilor din judeţ o adresă prin care solicită “suspendarea oricăror proceduri pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a litigiului aflat pe rolul Tribunalului Sibiu, deoarece HCJ 97/2011 (referitoare la organizarea referendumului – n.r.) a fost atacată în contencios-administrativ de prefectul judeţului Sibiu”.

Consiliul Judeţean Sibiu a aprobat, vineri, într-o şedinţă extraordinară, proiectul USL de consultare a populaţiei judeţului prin referendum. “În şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Sibiu, desfăşurată astăzi, 24 iunie 2011, orele 10.00, proiectul Uniunii Social Liberale (USL) Sibiu, de consultare a populaţiei judeţului prin organizarea unui referendum în data de 17 iulie 2011, ce are drept obiect proiectul preşedintelui Traian Băsescu, în asociere cu Guvernul Boc, a fost aprobat prin votul consilierilor judeţeni PSD, PNL şi FDGR”, se arăta într-un comunicat al PSD remis agenţiei MEDIAFAX.

Conform sursei citate, împotriva proiectului USL Sibiu şi “împotriva intereselor cetăţenilor judeţului Sibiu” au votat consilierii judeţeni PDL.

UDMR a respins, luni, în şedinţa coaliţiei, toate propunerile PDL privind reorganizarea teritorială, astfel că s-a decis amânarea acestui proces, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX liderul UDMR, Kelemen Hunor.

În şedinţa de luni a coaliţiei, liderii UDMR au respins toate propunerile PDL privind reorganizarea administrativ-teritorială.

În aceste condiţii, liderii coaliţiei au decis ca acest proces să fie amânat.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a declarat, luni, că nu mai este timp până la 1 iulie pentru a se face reorganizarea administrativă, precizând că discuţiile vor continua pentru un acord politic, urmând ca până atunci să se realizeze reorganizarea deconcentratelor pe forma regiunilor.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa USL, răspunzând unei întrebări, că nu crede că trebuie să se mai meargă în acest moment la referendumurile judeţene dacă Guvernul îşi asumă public decizia de a renunţa la reorganizarea administrativ-teritorială.

“Dacă decizia publică şi asumată de Guvern este că au înţeles şi se dau bătuţi, nu cred în acest moment că trebuie să mai mergem la referendum”, a spus Ponta, răspunzând astfel unei întrebări privind renunţarea USL la organizarea de referendumuri judeţene în condiţiile în care Guvernul amână reorganizarea.

Ponta a precizat că în orice moment în care se va “simţi” că s-a dorit ca cetăţenii să fie păcăliţi, se va apela la referendum.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu