VIDEO – Marş al celor de la „Noua Dreaptă” la Sibiu de Ziua Drapelului

Duminică 26 iunie., de la ora 13:30, Filiala Noua Dreapta Sibiu a organizat un mars cu ocazia Zilei Drapelului, sărbătoare identitara importantă pentru toti românii din Tară si din afara granitelor, proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Aproximativ 50 de persoane au participat la marş.

VIDEO – Marş al celor de la „Noua Dreaptă” la Sibiu de Ziua Drapelului„Tricolorul este alături de Imn si de Ziua Natională unul dintre cele mai importante simboluri ale României si ale românilor de pretutindeni si pentru a cinsti această zi am ales in acest an judetul Sibiu, neuitând că in localitatea sibiană Scoreiu a fost inăltat pentru prima oară in Transilvania drapelul rosu, galben si albastru , in varful unui brad inalt cu crengile taiate din mijlocul satului. Acest gest a fost aspru pedepsit de un escadron de husari maghiari care i-au executat pe românii “vinovati” langa tulpina bradului”, se arată într-un comunicat al celor de la Noua Dreaptă.

Marsul a pornit din Parcul Astra la ora 13:30 si s-a desfăsurat pe traseul Bulevardul Nicolae Bălcescu – Piata Mare – Piata Mică – Strada Mitropoliei – Catedrala Ortodoxă. Cu această ocazie Noua Dreaptă a desfăsurat un steag tricolor de peste 100 de metri pătrati.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Gogule, marsul a avut loc pe 26 iunie intr-o zi de DUMINICA cand nici unul dintre noi nu trebuie sa mearga la servici. Pune si tu mana pe carte si urmeaza modelul nostru care am absolvit facultati si nu trebuie sa muncim in ture si in weekend 😉