video – cj-ul a decis că se face referendum în 17 iulie. pdl a votat contra. vezi înregistrarea şedinţei!

Vineri dimineaţă, Consiliul Judeţean Sibiu a hotărât în şedinţă extraordinară organizarea unui referendum în judeţul Sibiu în data de 17 iulie 2011. Şedinţa a fost animată şi presărată chiar şi cu glume la final.

Şedinţa extraordinară de vineri dimineaţă, de la Consilul Judeţean Sibiu, părea una de scurtă durată. Numai că cel care a agitat oarecum apele a fost însuşi preşedintele CJ, Martin Bottesch. Acesta le-a cerut consilierilor să se amâne cu o săptămână luarea unei decizii, pentru a vedea cum se mai scaldă apele pe la Bucureşti. PSD-işti supervizaţi de deputatul Cindrea au sărit ca arşi şi au cerut să se voteze imediat şi nu săptămâna viitoare. PNL-ul a mers şi el pe mâna lui Besoiu şi colegii din PSD şi prin vocea lui Dicu a cerut de asemenea să se voteze. PDL-işti au făcut puţină „gargară” şi au început să spună că se cheltuie banii aiurea, etc. Bottesch a intervenit din nou şi a spus că FDGR-ul e pentru referendum…

video – cj-ul a decis că se face referendum în 17 iulie. pdl a votat contra. vezi înregistrarea şedinţei!Pănă la urmă s-a trecut la vot şi 19 consilieri au votat pentru organizarea referendumului, iar cei 9 de la PDL au ridicat mânuţa sus şi au votat împotriva referendumului. „Scopul referendumului îl constituie consultarea populaţiei privind desfiinţarea judeţului Sibiu în cadrul unei reforme administrative. Întrebarea la care sunt chemaţi cetăţenii să răspundă este: „Sunteţi de acord cu intenţia de modificare a limitelor teritoriale ale judeţului, prin desfiinţarea judeţului Sibiu?” a spus apoi Bottesch printr-un comunicat de presă.

Şovăială „mustrat” de Cindrea

Şedinţa s-a încheiat cu o glumă bună a deputatului Cindrea adresată vicepreşedintelului CJ, PDL-istul Constantin Şovăială: „Credeam că eşti sibian….” aluzie la votul împotrivă al acestuia legat de organizarea referendumului.

Ultima oră

Comentariul meu