razie la mopede: peste 100 de sancţiuni aplicate

razie la mopede: peste 100 de sancţiuni aplicateÎn cadrul Planului de măsuri „ALEGE VIAŢA!”, plan în cadrul căruia sunt desfăşurate acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere, la nivelul municipiului Sibiu s-a desfăşurat ieri, 23 iunie, o amplă acţiune în scopul impunerii şi sancţionării abaterilor disciplinare constatate în trafic în rîndul mopediştilor şi motocicliştilor.

Conducerea pe drumurile publice a acestor categorii de vehicule obligă conducătorii acestora să respecte normele rutiere şi să folosească echipamentul de protecţie stabilit, în condiţiile legii, pentru fiecare categorie de vehicul.

Principalele abateri săvârşite de această categorie de participanţi la trafic se referă la: neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers prin viraje, depăşirea coloanei de autovehicule oprite la semafor, neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, circulaţia pe trotuare, neacordarea de prioritate, nefolosirea echipamentului de protecţie, conducerea sub influenţa alcoolului sau în stare de ebrietate etc. Aceste abateri pot genera evenimente rutiere cu consecinţe dintre cele mai grave şi reprezintă principalele cauze de producere a evenimentelor rutiere, soldate cu victime sau pagube materiale.

Reamintim faptul că pe pistele de biciclişti pot circula şi mopedele, cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Acţiunea a urmărit impunerea unui climat de disciplină şi respectare a legislaţiei în rândul mopediştilor şi motocicliştilor. În cursul zilei de ieri, în cadrul acţiunii, au fost opriţi pentru control în trafic 154 de conducători de mopede şi motociclete.

Au fost aplicate 102 sancţiuni contravenţionale, astfel:

– 32 de sancţiuni au fost aplicate pentru neportul căştii de protecţie (fie de către conducătorul vehiculului sau pasagerul aflat pe acesta);

– 59 de sancţiuni au fost aplicate pentru lipsa documentelor de identitate şi/sau înregistrare a vehiculului, lipsa atestatului de siguranţă rutieră eliberat de o unitate autorizată de pregătire a conducătorilor de vehicule;

– 7 sancţiuni au fost aplicate pentru lipsa echipamentului corespunzător deplasării cu aceste vehicule,

– 5 sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri.

Ultima oră

Comentariul meu