şoferul autocarului saiz tour implicat în accidentul cu un mort şi 20 de răniţi de la sibiu nu a folosit diagrama

şoferul autocarului saiz tour implicat în accidentul cu un mort şi 20 de răniţi de la sibiu nu a folosit diagramaIPJ Sibiu a anunţat că accidentul produs pe DN1 joi dimineaţă în urma căruia o persoană a decedat iar alte 20 au suferit vătămări corporale s-a produs pe fondul oboselii accentuate a conducătorului autocarului.

Echipaje ale Serviciului Rutier Sibiu, S.M.U.R.D. şi ISU Sibiu s-au deplasat în această dimineaţă pe DN 1, după ce Dispeceratul Poliţiei a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier în care este implicat un autocar în care se află pasageri.

În urma investigaţiilor efectuate la faţa locului, poliţiştii rutieri au stabilit faptul că accidentul s-a produs pe fondul oboselii accentuate, urmate de adormirea la volan a conducătorului unui autocar care efectua transport de persoane. P.N., în vârstă de 46 de ani, domiciliat în judeţul Olt, în timp ce conducea un autocar, având direcţia de deplasare Sibiu – Râmnicu Vâlcea, pe DN 1, în afara localităţii Şelimbăr, pe fondul oboselii accentuate, a adormit şi a intrat în coliziune cu o autobasculantă, staţionată parţial pe prima bandă şi pe acostamentul părţii carosabile, pe direcţia sa de deplasare. Autobasculata staţiona ca urmarea a unei defecţiuni tehnice survenite, fiind semnalizată cu triunghi reflectorizant. În urma acestui accident a rezultat decesul unui pasager din autocar (conducătorul auto aflat în repaos, T.A., în vârstă de 48 de ani, domiciliat în judeţul Argeş), rănirea corporală gravă a conducătorului autobasculatei şi a 6 pasageri din autocar, precum şi rănirea uşoară a altor 13 pasageri.

Conducătorii autovehiculelor nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

„La cercetarea la faţa locului au participat şi reprezentanţi ai ARR Sibiu, iar cu ocazia verificărilor nu au fost identificate diagrame în aparatul tahograf pentru nici unul din conducătorii autocarului. Traficul rutier în zona accidentului nu a fost blocat, fluxul auto fiind deviat pe sensul opus de mers”, se arată într-un comunicat oficial al IPJ Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu