video şocant: vezi imaginile surprinse cu tir-ul care a călcat un copil de 10 ani pe trecerea de pietoni la sibiu

Din imaginile video se vede clar cum copilul Răzvan Gancea în vârstă de zece ani din municipiul Sibiu a fost lovit în plin pe o trecere de pietoni, de un TIR al cărui şofer a trecut pe culoarea roşie a semaforului, acesta declarând că nu a văzut copilul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, inspectorul Luciana Balteş, un copil de zece ani din municipiul Sibiu a fost lovit, marţi după-amiază, de un TIR, pe o trecere de pietoni aflată la intrarea în municipiu dinspre Sebeş.

Conform martorilor, copilul, care avea o bicicletă, a aşteptat pe trotuar până când semaforul a arătat culoarea verde, s-a urcat pe bicicletă şi a încercat să traverseze, fără a fi atent la TIR-ul intrat deja în intersecţie.

„Eram pe trotuar. Copilul era lângă mine şi aşteptam să se facă verde la semafor. Când s-a făcut verde, copilul a dat să plece, să treacă strada. Şoferul de TIR s-a asigurat în partea stângă să vadă dacă vine vreo maşină şi a dat să plece. Nu s-a mai uitat în dreapta să vadă dacă este cineva sau nu. Deja copilul a trecut, i-am făcut semn să oprească, dar nu a mai observat”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Paul Niţă, unul dintre martorii accidentului.[nggallery id=705]

În urma impactului, copilul a murit pe loc.

Şoferul TIR-ului susţine că a trecut pe culoarea verde a semaforului şi că nu a văzut copilul sau bicicleta.

Poliţiştii au început o anchetă şi au stabilit că şoferul maşinii de mare tonaj a trecut pe culoarea roşie a semaforului.

„Din primele cercetări, conducătorul autotrenului s-a angajat în efectuarea virajului la dreapta, se pare că nu a respectat semnificaţia semaforului care era pe culoarea roşie. Între timp, semaforul pentru pietoni s-a făcut verde, iar minorul s-a urcat pe bicicletă, moment în care a fost acroşat şi târât sub autotren”, a declarat comisarul şef Narcis Voinea, şeful Biroului Drumuri Naţionale Sibiu.

O mătuşă a copilului, îngrijorată că acesta nu ajungea acasă, a sunat pe telefonul lui mobil, dar i-au răspuns poliţiştii care au anunţat-o de producerea accidentului.

Şoferul autotrenului a rămas fără permis de conducere şi va fi cercetat pentru ucidere din culpă. Video: adevarul.ro

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. soferul cu siguranta nu a vrut sa l omoare. poate asa a fost sa fie . Dumnezeu sa l odihneasca in pace

  2. Cum dracu a trecut tirul pe rosu, cand acolo e verde intermitent? Si o bicicleta ce traverseaza trecerea de pietoni, e tot una cu un pieton? Ce viteza are unul si ce viteza are celalalt?
    Nu-l scot nevinovat pe sofer, dar ar fi cazul ca biciclistii si pietonii sa respecte decretul de circulatie, care spune clar:

    OUG 195/2002 (Legea circulatiei rutiere)
    15. vehicul – un sistem mecanic care se deplaseaza pe drum, cu sau fara mijloace de autopropulsare, utilizat In mod curent pentru transportul de persoane si/sau bunuri ori pentru efectuarea de servicii sau lucrari;
    16. bicicleta – vehiculul prevazut cu doua roti si pedale sau manivele, care se deplaseaza pe drum, actionat de forta musculara a utilizatorilor;
    Art. 41. – (1) Vehiculele circula pe partea dreapta a drumului public, cat mai aproape de marginea partii carosabile, in directia de mers, cu respectarea semnificatiei semnalizarii rutiere sau a regulilor de circulatie.
    (Asta inseamna ca baiatul nu avea ce cauta pe bicicleta pe trecerea de pietoni! Putea trece strada numai ca pieton, pe langa bicicleta.)
    Circulatia bicicletelor:
    (3) Copiii care nu au împlinit vârsta de 14 ani pot conduce biciclete numai pe drumurile cu circulatie redusã.
    j) Li se interzice biciclistilor sa circule pe trotuare ori pe aleile din parcuri sau gradini publice, cu exceptia cazurilor când nu stânjenesc circulatia pietonilor;
    (3) Traversarea drumului public de catre pieton se face perpendicular pe axul acestuia, numai prin locurile marcate ori/si semnalizate cu indicatoare, iar în localitati, în lipsa acestora, pe la coltul strazii, dupã ce s-a asigurat ca o poate face în siguranta pentru el si ceilalti participanti la trafic.

    1. @Dolion: trec des pe acolo si intradevar, semaforul acela care arata verde intermitent se face rosu si aproape instant se face verde la pietoni. Copilul s-a grabit sa treaca pe trecerea de pietoni, pe bicicleta si soferul evident ca nu a mai apucat sa vada culoarea rosie a semaforului + ca sigur nu se astepta la un biciclist pe trecere. inca si minor!

      Deci, vina e de ambele parti: a soferului ca nu s-a asigurat si din dreapta si a piton-biciclistului minor, care nu avea ce cauta pe bicicleta!

      Cert e ca , nu are de suferit copilul, ci parintii si soferul. Sincere condoleante familiei!

  3. acum sa nu credem ca soferul a vrut sa omoare copilul poate in momentul ala sa schimbat semaforul.condoleante pt fam copilului.