VIDEO-FOTO UPDATE: Un autocar Atlassib s-a ciocnit de un camion în Ungaria. 4 romani morti, 23 de raniti

VIDEO-FOTO UPDATE: Un autocar Atlassib s-a ciocnit de un camion în Ungaria. 4 romani morti, 23 de ranitiCinci persoane au murit in aceasta dimineata, dupa ce autocarul romanesc in care se aflau s-a ciocnit de un camion sloven. 23 de romani sunt raniti si au fost transportati la spital. Accidentul a avut loc pe autostrada M70 din Ungaria. Nici unul din cei doi şoferi decedaţi nu este din Sibiu.

Atasatul de interne al Romaniei la Budapesta, Ion Benţe, a declarat ca accidentul s-a produs la ora locala 4.50 (5.50 ora Romaniei), in Ungaria, in apropiere de granita cu Slovenia. Este vorba despre un autocar care apartine firmei Atlassib, care a intrat in coliziune cu un TIR inmatriculat in Slovacia.

VIDEO-FOTO UPDATE: Un autocar Atlassib s-a ciocnit de un camion în Ungaria. 4 romani morti, 23 de ranitiIn urma impactului, si-au pierdut viata doi soferi romani si doi pasageri ai autocarului romanesc, precum si soferul TIR-ului.

Seful politiei locale, Janos Tiborcz, a declarat ca viata unuia dintre pasagerii autocarului este in pericol, alti patru prezinta rani grave, in timp ce 19 au fost raniti usor. Toti au fost transportati la spitalul din Nagykanizsa, a declarat oficialul maghiar, citat de MTI.

Pasagerii care nu au fost raniti au fost dusi la centrul comunitar din Csornyefolde si a fost contactata ambasada romana din Budapesta.

VIDEO-FOTO UPDATE: Un autocar Atlassib s-a ciocnit de un camion în Ungaria. 4 romani morti, 23 de ranitiPotrivit lui Ion Benţe, au fost ranite 23 de persoane din autocarul romanesc, care au fost transportate la spitalul din localitatea Nagykanizsa, urmand ca in functie de gravitatea leziunilor sa se decida daca raman la aceasta unitate medicala sau daca sunt transferate la alte spitale.

Reprezentantii MAE au anuntat initial ca autocarul venea din Italia catre Romania. Ulterior au revenit si au precizat ca autocarul se indrepta catre Spania.

La randul sau, directorul Atlassib, Daniel Micu, a declarat ca autocarul se indrepta catre Spania si transporta pasageri din toate orasele mari din Romania.

VIDEO-FOTO UPDATE: Un autocar Atlassib s-a ciocnit de un camion în Ungaria. 4 romani morti, 23 de ranitiAutocarul a iesit aseara (luni – n.r.) din tara pe la Arad si se indrepta catre Spania. De la Bucuresti pana la Arad autocarul a preluat pasageri din toate marile orase„, a declarat Micu.

In autocarul romanesc se aflau 40 de persoane – doi soferi si 38 de pasageri, iar majoritatea romanilor dormeau in momentul producerii accidentului.

Conform Serviciului de presa al MAE roman, un alt autocar Atlassib se indreapta spre locul accidentului, pentru preluarea persoanelor si transportarea acestora in tara. Autoritatile ungare au deschis o ancheta pentru stabilirea circumstantelor in care s-a produs accidentul. Sursa: stirileprotv.ro

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu