şantiere mari pe 11 străzi din sibiu. vezi unde se lucrează!

şantiere mari pe 11 străzi din sibiu. vezi unde se lucrează!O serie de lucrări de investiţii şi reparaţii sunt în curs pe străzile din municipiul Sibiu. Parte din acestea sunt incluse în pachetele de străzi finanţate din împrumuturile BERD, cealaltă parte fiind însă obiective de investiţii distincte, incluse pe lista de investiţii a municipalităţii pentru 2011.

„Vă prezentăm săptămânal această situaţie pentru că este bine ca sibienii să ştie zonele în care se lucrează, fie că acestea sunt în apropierea domiciliului fie că străzile enumerate mai jos sunt pe traseul către şcoală sau către serviciu. Chiar dacă aceste lucrări îngreunează traficul, la final ne vom bucura cu toţii de străzi care arată mai bine şi pe care se circulă mai bine” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Pachetul Turnişor II se apropie de finalizare

Pachetul care a cuprins 19 străzi a fost licitat în anul 2008, ordinul de începere fiind emis în vara aceluiaşi an. În prezent se lucrează pe ultimele două străzi care fac parte din acesta. Pe strada Căprioarelor se vor efectua în perioada imediat următoare ultimele două operaţiuni: ridicarea la cotă a căminelor şi asfaltarea trotuarelor. Pe strada Cerbului s-au finalizat lucrările la reţelele de utilităţi. Lucrările de refacere a straturilor rutiere vor continua după ce societatea de gaz va termina de înlocuit reţeaua proprie. Pe străzile de pe acest pachet vor fi efectuate în următoarea perioadă marcaje şi amenajări pentru arbori.Pe strada Anghel Saligny se vor institui restricţii de circulaţie pentru efectuarea săpăturii generale în perioada 15 iunie – 15 august. În acest interval circulaţia se va desfăşura pe o singură bandă. Pe strada Luarea Bastiliei s-a organizat şantierul şi se vor începe lucrările propriu-zise la reţelele de utilităţi. Pe strada Horia s-a finalizat reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare.Pe strada Ţiglari, care a presupus lucrări de o mare amploare, SC Energie Termică continuă lucrările de reabilitare pe tronsonul dintre strada Record şi Lacul lui Binder. Se lucrează pe partea stângă a străzii spre Lacul lui Binder, circulaţia desfăşurându-se pe partea dreaptă. Acesta este ultimul tronson al străzii care intră în reabilitare, pe celelalte porţiuni rămânând să fie efectuate doar marcajele şi racordurile cu străzile adiacente.

Pe strada Nouă aproximativ o treime din pavaj a fost deja aşezat

Pe strada Lungă DPC montează bordurile şi continuă amenajarea locurilor de parcare cu dale înierbate; au fost amenjate şi două refugii pentru mijloacele de transport în comun. Lucrările continuă şi pe strada Paris: echipele DPC lucrează la trotuare pe tronsonul până la strada Măgheranului şi la carosabil pe tronsonul dintre străzile Măgheranului şi Traian Demetrescu. Comtram continuă lucrările şi pe Calea Turnişorului la reţeaua electrică şi la reţeaua de apă.

Pe Şoseaua Alba Iulia continuă lucrările de refacere a stratului asfaltic. Din această săptămână lucrările vor începe şi pe panta dintre strada E.A. Bielz şi Metro. În continuare frezările vor fi efectuate noaptea, asfaltările vor fi efectuate între orele 9 şi 15, iar circulaţia se va desfăşura pe o singură bandă pe sens.

Marcajele rutiere se refac în prezent pe strada Ştefan cel Mare şi s-a început şi revopsirea cu alb şi roşu a marcajelor din sensurile giratorii şi din intersecţii. DPC mai efectuează şi plombări pe străzile O. Goga şi Calea Poplăcii.

 

Ultima oră

Comentariul meu