dsv-ul spune că studenţii de la ştiinte economice s-au intoxicat de la peştele servit la banchet

dsv-ul spune că studenţii de la ştiinte economice s-au intoxicat de la peştele servit la banchetDirecţia Sanitar Veterinară Sibiu spune că din datele anamnetice se presupune că alimentul suspectat că ar fi cauzat îmbolnăvirea celor 17 tineri, este peştele pangasius servit pane şi cu garnitură de cartofi natur.
În cursul serii zilei de 9 iunie 2011 la ora 22.00, compartimentul responsabil cu situaţiile de alertă, din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, a fost sesizat de faptul că în urma unei mese festive organizate de absolvenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice la restaurantul Grand Hotel din sibiu, un număr de 17 participanţi (din cca. 400 de tineri cu vârste între 21 şi 24 de ani) au apelat la serviciul de urgenţă din cadrul Spitalului Judeţean, cu stări dec ameţeală, frisoane, dureri de cap, simptonatologie suspectă unei toxiinfecţii alimentare.După intervenţia cadrelor medicale de specialitate, două persoane au rămas sub supraveghere la secţia de boli infecţioase.
Urgent, în jurul orei 22.30, la faţa locului, respectiv la localul în cauză şi la spital, s-au deplasat cadre de specialitate din cadrul serviciului de inspecţii şi control, compartimentul de siguranţa lanţului alimentar şi din laboratorul D.S.V.S.A. Sibiu, stabilind următoarele :
1.întocmirea anchetei epidemiologice în colaborare cu specialiştii D.S.P. Sibiu, prezenţi la faţa locului, prelevarea de probe din toate sortimentele de alimente consumate la masa festivă, care au fost supuse examenelor microbiologice specifice în regim de urgenţă,
2.monitorizarea în continuare a stării de sănătate a personalului localului şi a persoanelor care au acuzat stări de discomfort,
3.Din datele anamnetice se presupune că alimentul suspectat că ar fi cauzat îmbolnăvirea celor 19 tineri, este peştele ‘Pangraţius’ servit pane şi cu garnitură de cartofi natur.
„Menţionăm că în cadrul programului de autocontrol, restaurantul în cauză, este supravegheat prin examene de laborator efectuate din probele prelevate lunar, cu referire la materii prime, mâncăruri gătite, apă şi tampoane de sanitaţie, ultimele analize au fost efectuate la data de 23 mai a.c. toate probele fiind corespunzătoare. Conducerea D.S.V.S.A. Sibiu va stabili măsuri în conformitate cu legislaţia specifică, în funcţie de rezultatul final al învestigaţiilor intreprinse”, se arată într-un comunicat al DSV

VEZI AICI IMAGINI VIDEO ŞI INFORMAŢII MAI MULTE DESPRE STUNDENŢII INTOXICAŢI LA GRAND HOTEL

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii