hoţi de lănţişoare de aur încătuşaţi la sibiu

hoţi de lănţişoare de aur încătuşaţi la sibiuPoliţiştii sibieni au reţinut şase bărbaţi suspectaţi că au săvârşit mai multe tâlhării în municipiul Sibiu, în luna mai 2011.

În luna mai a acestui an, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Sibiu şi Secţia 1 Poliţie Sibiu s-au confruntat cu o creştere a numărului faptelor cu violenţă contra persoanei, respectiv a tâlhăriilor. 6 bărbaţi sunt cercetaţi în stare de arest preventiv. Specificul acestora constă în săvârşirea faptelor în spaţiu public, în timpul zilei, prin smulgerea lănţişoarelor de la gâtul victimelor (5 cazuri) sau deposedarea de telefoane mobile (1 caz). În contextul deschiderii celei de-a XVIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu 2011 şi pe fondul acestei creşteri a faptelor de tâlhărie, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu a dispus serviciilor judeţene operative şi Poliţiei Municipiului Sibiu organizarea unor acţiuni şi razii, cu efective mărite, care să contracareze şi să reducă fenomenul infracţional, concomitent cu asigurarea liniştii comunităţii sibiene.

Prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă

Astfel, în ultimele zile au fost identificaţi 6 bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 17 si 37 de ani, cercetaţi în prezent, în 6 dosare de tâlhărie. 5 dintre aceste fapte au fost comise de tineri, cu vârstele cuprinse între 17 si 21 de ani, aceştia deposedând victimele de lănţişoarele de aur pe care le purtau la gât. Un aspect care i-a surpris pe poliţişti în cadrul anchetei este acela al uşurinţei cu care suspecţii au tratat faptele, considerându-le simple furturi, nerealizând pericolul creat asupra victimelor sau gravitatea faptelor în sine. Toţi suspecţii au fost prezentaţi instanţei de judecată, fiind emise pe numele lor mandate de arestare preventivă. A.C., în vârstă de 37 de ani, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie, lipsire de libertate şi tentativă la infracţiunea de viol. Acesta în data de 13 mai a.c., prin ameninţare, a deposedat două femei de 3 telefoane mobile, iar cu una dintre victime a încercat să întreţină raporturi sexuale. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile. Cercetările în aceste cazuri continuă, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Ultima oră

Comentariul meu