video - coşul care a făcut clujul campioană şi a stopat "dictatura" asesoft-ului în baschetul românesc
Foto - Prosport

Meci de infarct aseară în finala campionatului masculin de baschet. “U” Mobitelco BT Cluj a învins pe teren propriu campioana ultimelor şapte ediţii, CSU Ploieşti, cu 64-61 (31-24), şi a cucerit, după 15 ani, titlul naţional. Victoria de aur a fost adusă în ultima secundă de joc, cu un coş reuşit de la mijlocul terenului de Tyler Morris.

“U” Cluj şi CSU Ploieşti au făcut aseară, din meciul şase al finalei, unul dintre cele mai încrâncenate şi spectaculoase dueluri cu miză din ultimii ani din baschetul românesc. Cu un avans de 3-2 la general şi cu avantajul terenului propriu, clujenii au gestionat perfect momentul, fiind mai mereu la conducere pe tabelă. În rol de permanent recuperatori de coşuri, ploieştenii au condus o singură dată, în debutul întâlnirii, 0-1. O continuă urmărire în care elevii lui Marcel Ţenter pun punct după punct pe tabelă, însă la fiecare desprindere, 11-4, 17-10, 20-10, 31-24, 55-47, Burlacu& comp revin parcă mai precişi în aruncări şi ţin aproape pentru a aduce meciul în decisiv, la Ploieşti.

video - coşul care a făcut clujul campioană şi a stopat "dictatura" asesoft-ului în baschetul românesc
Foto - Prosport

În Someş, Dykes a rămas fără adidaşi

Firul jocului se macină în ultimul minut, când Krstanovic punctează doar dintr-o aruncare liberă, iar ploieştenii, rămaşi fără căpitan, care e eliminat în urma unui fault, egalează printr-o aruncare liberă, 61-61. Elevii lui Arnautovic pierd atacul, ultimul sosit la “U”, Tyler Morris, recuperează mingea şi aduce victoria printr-un coş senzaţional marcat de la jumătatea terenului, 64-61. Este momentul în care cei peste 3.500 de fani prezenţi în Sala Sporturilor se dezlănţuie şi năvălesc pe parchetul sălii pentru a sărbători victoria împreună cu jucătorii.

 

Titlul, al patrulea din istoria grupării, a fost dedicat fostului manager general, Nicolae Ienac, decedat în urmă cu trei luni. Respectând tradiţia ultimului titlu, jucătorii şi stafful tehnic au sărbătorit reuşita printr-o baie în Someş, fapt ce nu a rămas fără urmări: americanul Kyndall Dykes pierzându-şi adidaşii în apa râului. sursa: Prosport

Ultima oră

Comentariul meu