Polisano are centru vitro în Capitală. Urmează două spitale în București și Sibiu
Ilie Vonica

Polisano are centru vitro în Capitală. Urmează două spitale în București și Sibiu
Ilie Vonica

Grupul Polisano, cu afaceri de peste 300 milioane euro anul trecut, a investit un milion de euro în deschiderea unui centru de fertilizare in vitro în Bucureşti. Acesta este al doilea centru al companiei după cel de la Sibiu, deschis în 2006.

„Următorul nostru proiect este o clinică în Otopeni care va fi deschisă în această vară”, a spus Ilie Vonica, proprietarul grupului. El nu a precizat valoarea investiţiei în clinica din Otopeni.

Grupul Polisano cuprinde un distribuitor de medicamente, o reţea de clinici generaliste, una de dializă, centrele de fertilizare in-vitro, un spital privat la Sibiu, o reţea de farmacii şi fabrica Polifarma Industry. ”Vrem să deschidem al doilea spital în Sibiu şi ne gândim foarte serios ca pe viitor să avem şi un spital în Bucureşti. Investiţia pentru unitatea din Sibiu va fi mai mică de 20 milioane de euro (sumă anunţată iniţial, n.r.), pentru că am încercat să reducem costurile, să negociem achiziţia de anumite utilaje sau aparatură. Oricum, va fi o investiţie importantă. Cred că la sfârşitul anului o să lansăm parţial spitalul şi total probabil că în prima parte a anului viitor. Va avea 160 de paturi” a spus Vonica pentru Mediafax.

Nu scapă din ochi clinicile şi spitalele

Când vorbeşte despre afacerile sale din piaţa serviciilor medicale private, primul cuvânt pe care îl rosteşte este extindere, iar proiectele pentru cele două spitale, la Sibiu şi Bucureşti, sunt cele mai importante.Astfel până la sfâşitul anului, omul de afaceri va ajunge la final cu o investiţie de circa 20 de milioane de euro într-o unitate la Sibiu, pentru ca apoi să urmeaze cea din Capitală. “Prin deschiderea celor două spitale noi din Sibiu şi Bucureşti se vor crea câteva sute de noi locuri de muncă”, a spus Vonica, dar a fost rezervat în a oferi mai multe detalii despre aceste proiecte. Spune că în aceste spitale vrea să atragă medici din Europa, care să vină să presteze servicii sau să asiste operaţii printr-un sistem de telemedicină. “Medicii parteneri îşi desfăsoară activitatea în multe spitale din lume. Vreau să îi aduc ca şefi de orchestră, ca formatori în spitalele şi clinicile Polisano. Un alt concept pe care vreau să-l dezvolt este telemedicina”, a mai spus proprietarul Po­lisano. Separat de proiectul de spital din Bucureşti, Vonica are deja trei clinici în Capitală şi urmează să deschidă alte două. Piaţa din Bucureşti este extrem de competitivă, cei mai mari operatori fiind localizaţi aici. “Tot în Bucureşti functionează două centre de dializă şi alte şapte în ţară. Intenţionăm să ajungem la 12-13 centre de acest fel, în perioada următoare”, a mai spus el. Tot de Bucureşti se leagă şi deschiderea unui centru de fertilizare in vitro, care va fi deschis luna viitoare, al doilea după cel de la Sibiu. În acest domeniu, a continuat Vonica, urmează să pună bazele unei reţele naţionale. Sursa: zf.ro si  Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu