"Ciuma albinelor" ameninţă Sibiul. Apicultorii sunt în pragul revoltei!

"Ciuma albinelor" ameninţă Sibiul. Apicultorii sunt în pragul revoltei!Apicultorii sibieni din zona Nocrih sunt în pragul revoltei. Oamenii spun că a apărut riscul unei epizootii de loca, o boală cunoscută sub numele de ciuma albinelor.

„Pericolul este dat tot de un apicultor, care şi-a adus nişte stupi cu albine bolnave. Dacă apare loca, ne-a omorât afacerile tuturora, pentru că de loca nu poţi să scapi. Ciuma albinelor este necruţătoare”, a spus unul dintre crescătorii de albine, Ion Moroianu. El este susţinut şi de alţi apicultori cu experienţă, care spun că stupii bolnavi pot să ducă la dispariţia stupăritului din zonă.

Reacţie palidă

Apicultorii din zona Nocrih au încercat să îl convingă pe proprietarul stupilor să îşi mute familiile de albine, însă fără suces. De asemenea, ei au sesizat Direcţia Sanitar-Veterinară Sibiu. Însă, în ciuda insistenţelor localnicilor, deocamdată, la Nocris nu a ajuns nici un veterinar care să investigheze situaţia. Astfel, nici una dintre autorităţi nu a putut să confirme dacă temerile apicultorilor sunt justificate sau nu.

„Pericolul este dat tot de un apicultor, care și-a adus niște stupi cu albine bolnave. Dacă apare loca, ne-a omorât afacerile tuturora, pentru că de loca nu poți să scapi. Ciuma albinelor este necruțătoare”spune Ion Moroianu, crescător de albine. sursa: România Liberă

Ultima oră

Comentariul meu