în 4 iunie se stâng din nou deșeurile electronice. vezi unde sunt centrele de colectare

în 4 iunie se stâng din nou deșeurile electronice. vezi unde sunt centrele de colectareCampania „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!” revine la Sibiu, de Ziua Mondiala a Mediului.

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec readuce campania „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!” in Municipiul Sibiu, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului. Alaturi de Primaria Municipiului Sibiu, de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu si de partenerii Candy si Philips, Asociatia RoRec organizeaza o noua actiune de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in data de 4 iunie.

Actiunea de sambata este prilejuita de Ziua Mondiala a Mediului, care se sarbatoreste in fiecare an, in peste 100 de tari, inclusiv in Romania, la data de 5 iunie. 5 iunie a fost desemnata Ziua Mondială a Mediului in 1972. Atunci, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a stabilit că acţiunile pentru protejarea mediului înconjurător trebuie încurajate.

„A spune ca protejarea naturii este foarte importanta se poate considera ca a devenit un cliseu, insa acest fapt nu face ca afirmatia sa fie mai putin adevarata. Este motivul pentru care Asociatia RoRec, lupta constant pentru un mediu curat, nu doar cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, ci prin campanii permanente de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, de informare si constientizarea a publicului in vederea colectarii selective, derulate la nivel national,” a delclarat Liviu Popeneciu, presedinte al Asociatiei RoRec.

Acțiune amplă

Sambata, 4 iunie 2011, intre orele 10.00 – 17.00, va avea loc o noua actiune de colectare DEEE in Municipiul Sibiu. Locuitorii urbei sunt asteptati sa se implice si de aceasta data, prin colectarea, in cele noua puncte special amenajate enumerate mai jos, a deseurilor de echipamente electrice si electronice:

  • Scoala Generala nr. 4
  • Scoala Generala nr. 6
  • Scoala Generala nr. 8
  • Scoala Generala nr. 13
  • Scoala Generala nr. 21
  • Colegiul National Octavian Goga
  • Liceul Energetic
  • Liceul L. I. A.
  • Liceul Onisifor Ghibu

In cazul in care deponentii au obiecte voluminoase, care sunt mai greu de transportat, dar pe care doresc sa le trimita la reciclare, beneficiaza de transport gratuit. Cetatenii pot obtine informatii suplimentare despre modalitatea in care pot programa un astfel de transport, apelind numarele de telefon 0744.500.006 si 0720.070.580, de luni, 31 mai, pana vineri, 3 iunie, intre orele 10.00-17.00, si sambata, 4 iunie, intre orele 9.00-16.00.

Tombolă cu premii importante

Cei care se vor implica in campania Asociatiei RoRec si vor depune DEEE sunt inscrisi automat in tragerea la sorti cu premii oferite de catre partenerii Candy si Philips: 5 frigidere, 10 cuptoare cu microunde si 15 DVD-playere. Mai multe detalii despre programul campaniei de mediu, precum si regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro. Alaturi de autoritatile locale, dar si de mediul de afaceri si societatea civila, Asociatia RoRec isi propune sa atraga tot mai multi participanti la actiunile de colectare de DEEE si anul acesta. De la inceputul anului 2011, prin campania „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare”, au fost colectate peste 240 de tone DEEE, in mai mult de 50 de actiuni desfasurate in peste 20 judete. Numai in judetul Sibiu, de la inceputul campanie s-au colectat peste 22.000 kilograme DEEE.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu