acţiune pe viteză duminică: 15 radare împânzesc judeţul sibiu!

acţiune pe viteză duminică: 15 radare împânzesc judeţul sibiu!Pe parcursul zilei de duminică, 22 mai în intervalul orar 15.00-20.00, Serviciul Rutier Sibiu va desfăşura o amplă acţiune, cu participarea unui efectiv mărit de poliţişti şi a 15 echipamente radar, pe toate sectoarele de drum naţional cât şi în mediul urban şi rural.

Impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de autovehicule în ceea ce priveşte respectarea regimului legal de viteză şi reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora pe fondul nerespectării limitelor legale de viteză reprezintă două priorităţi ale poliţiştilor rutieri sibieni. Pe parcursul zilei de duminică, 22 mai în intervalul orar 15.00-20.00, Serviciul Rutier Sibiu va desfăşura o amplă acţiune, cu participarea unui efectiv mărit de poliţişti şi a 15 echipamente radar, pe toate sectoarele de drum naţional cât şi în mediul urban şi rural. Echipamentele radar vor acţiona în zonele cu risc accidentogen ridicat pe fondul vitezei nelegale precum şi pe acele tronsoane de drum pe care, datorită configuraţiei, se poate depăşi cu mult limita de viteză. Aparatele radar vor acţiona în sistem „cascadă”.

Din analizele efectuate la nivelul Serviciului Rutier reiese faptul că foarte multe accidente rutiere s-au produs la sfârşitul săptămânii, mai exact în zilele de sâmbătă şi duminică. În acest an s-au produs 36 accidente rutiere, soldate cu decesul a 3 persoane şi rănirea altor 56. Intervalul orar cel mai vulnerabil este 14.00 – 22.00 – 56 accidente rutiere, soldate cu 5 morţi şi 72 persoane rănite grav.

 

Ultima oră

Comentariul meu