razie printre „braconierii” de lemne din mărginimea sibiului

razie printre „braconierii” de lemne din mărginimea sibiuluiPoliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică Sibiu în colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu şi ITRSV Brasov au verificat ieri activitatea unei societăţi comerciale din localitatea Gura Râului, având ca obiect de activitate prelucrarea materialului lemnos.

În urma verificării activităţii acestei societăţi s-a constatat faptul că deşi societatea efectuează operaţiuni cu material lemnos nu deţine registru de intrare-ieşire, iar raportatea către sistemul SUMAL din luna ianuarie a acestui an nu este efectuată. Reprezentantul societăţii a fost sancţionat contravenţional conform legislaţiei în vigoare cu amendă în valoare de 2.000 de lei iar societatea cu amendă în valoare de 4.500 de lei.

Prins cu lemne „de contrabandă”

A fost efectuată o verificare şi asupra circuitului materialului lemnos, fiind identificat M.R., care transporta cu un autocamion cantitatea 15 m3 lemn de foc esenţă fag, fasonat în 24 metrii steri, fără a deţine aviz de însoţire sau documente de provenienţă a acestui material. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform legislaţiei în vigoare cu amendă în valoare de 2.000 de lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantităţii de material lemnos.  Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică Sibiu în vederea stabilirii provenienţei materialului lemnos şi a eventualelor prejudicii aduse, precum şi în vederea încadrarii juridice a faptelor.

Ultima oră

Comentariul meu