noi reglemetări privind obţinerea acordului de funcţionare. amenzi mai mari pentru sibienii care au un acord de funcţionare expirat

noi reglemetări privind obţinerea acordului de funcţionare. amenzi mai mari pentru sibienii care au un acord de funcţionare expiratÎn ultima şedinţă Consiliul Local Sibiu a introdus câteva modificări referitoare la modalitatea în care firmele din Sibiu pot obţine acordul de funcţionare (HCL 138/2011). Aceste modificări au fost realizate pentru a actualiza vechea legislaţie, în sensul în care ea a fost adaptată atât la cerinţele sibienilor cât şi la nevoile de dezvoltare ale oraşului.

noi reglemetări privind obţinerea acordului de funcţionare. amenzi mai mari pentru sibienii care au un acord de funcţionare expirat

Prima dintre modificări se referă la termenul pentru care se eliberează acordul de funcţionare – de la un an la trei ani. Însă pentru a putea obţine acordul de funcţionare cu o valabilitate de trei ani termenele actelor de la dosar trebuie să permită acest lucru, în caz contrar acesta eliberându-se tot pentru un an. Noul regulament introduce şi un termen pentru depunerea actelor în vederea prelungirii acordului iniţial, şi anume 30 de zile înaintea expirării. Această măsură a fost introdusă pentru ca cele două documente (acordul şi prelungirea) să aibă continuitate şi pentru a da timpul necesar inspectorilor Primăriei să verifice şi să întocmească noile documente, fără ca agenţii economici să rişte amenzi în această perioadă. În noul regulament este introdus un întreg capitol care reglementează organizarea şi funcţionarea unităţilor de alimentaţie publică în spaţii şi pe terenul aflat în proprietatea privată a agenţilor economici. Toate persoanele interesate să deschidă o afacere de acest gen au la dispoziţie HCL 138/2011, pentru a vedea care sunt condiţiile obligatorii pe care trebuie să le îndeplinească (referitoare la tipul construcţiei, obiectul de activitate, orarul de funcţionare, etc).

Creşte valoarea amenzilor

De asemenea, noua legislaţie locală introduce şi amenzi mai mari pentru cei care îşi desfăşoară activitatea cu un acord de funcţionare expirat: de la 100 până la 500 lei acestea au crescut la cuantumuri cuprinse între 400 şi 1000 lei. Informaţii privind modalitatea de obţinere a acordului de funcţionare şi a documentului ce acestă prelungirea valabilităţii sale se pot obţine de la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni şi pe www.sibiu.ro. Amintim pe această cale că atribuţiile de control şi sancţionare revin atât Serviciului Corp Control Comercial cât şi Poliţiei Locale, conform noului statut pe care îl are acest serviciu public.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică