La Sibiu a fost inaugurat primul Centru Asiatic din România
Foto - România Liberă

La Sibiu a fost inaugurat primul Centru Asiatic din România
Foto - România Liberă

Centrul Asiatic din România este destinat celor peste 500 de studenţi ai continentului învecinat care vor veni să înveţe din toamnă la Sibiu. Conducerea Universităţii „Lucian Blaga” a amenajat acest centru în cadrul Facultăţii de Inginerie „Hermann Oberth” pe locul unui fost bar. „Va fi un loc plăcut de întâlnire atât pentru studenţii noştri, cât şi pentru cadrele didactice. Este la nivelul unei adevărate cafetării asiatice”, spune Ioan Bondrea, decanul Facultăţii de Inginerie.

Potrivit lui, studenţii îşi vor gestiona singuri spaţiul, al cărui orar de funcţionare este zilnic, până la orele 21.00.

Îşi pot pregăti mâncarea tradiţională

Una din laturile specifice ale acestui Centru este faptul că studenţii din Asia îşi pot pregăti singuri mâncarea tradiţională. „Avem produse şi condimente tradiţionale. Şi azi am gătit o mâncare ce nu poate fi găsită în alt loc, deoarece şi restaurantele chinezeşti, de exemplu, nu oferă toată gama de mâncăruri tradiţionale de care suntem noi interesaţi. În plus, Centrul Asiatic va însemna un loc unde orice student va găsi ajutorul de care are nevoie”, spune Ramzan Muhammad, student la industrie alimentară venit din Pakistan.

Sala din cadrul facultăţii este decorată cu elemente specifice continentul asiatic şi este gândit ca un loc de întâlnire şi între studenţii români şi cei veniţi din alte ţări să studieze la Sibiu. „Atunci când ai colegi din alte ţări, din discuţiile cu aceştia afli jumătate despre ţara lor, fără să o fi vizitat încă. Faptul că la Sibiu s-a deschis pentru prima dată un astfel de centru nu face decât să ne bucure”, a declarat Muhammad Saleem, reprezentant al Ambasadei Pakisanului la Bucureşti.

La Universitatea din Sibiu vin să studieze anual sute de studenţi în cadrul programului Erasmus Mundus Mobility with Asia, proiect cu finanţare europeană. sursa: România Liberă

Ultima oră

Comentariul meu