meci inegal: poliția comunitară și constructorii

Polițiștii comunitari din Sibiu au atribuții, de anul acesta, inclusiv pe partea de disciplină în construcții. Foarte bine, niciodată un control suplimentar nu strică, într-un domeniu atât de haotic cum este cel al construcțiilor.

De ce nu s-or fi luminat aleșii mai devreme, în vremea de glorie a imobiliarelor, când în oraș au răsărit mastodonți hidoși care sperie și sateliții, asta numai ei știu. Poate știu și cum au acordat autorizații de construcție pentru clădiri alandalice, fără nicio legătură cu peisajul urban înconjurător. Dar asta este poveste veche, n-avem încotro decât să viețuim în orașul care ne este dat și proiectat.

Să revenim în zilele noastre, la povestea cu polițiștii locali și disciplina în construcții. Îi știți, probabil, pe polițiștii locali. Piperniciți, slab hrăniți (asta se trage de la prost plătiți), amabili altfel, cu multe domnișoare simpatice în rândurile lor. Pe de altă parte, s-ar putea să-i știți și pe constructori, dar mai ales pe ajunșii constructori, cei pentru care imobiliarele au fost doar o nouă ocazie de speculă. Ceafă lată, ciocate în picioare, se dau jos dintr-un X5 sau X6 sau câte cifre s-or mai fi adăugat între timp și-ți explică, foarte siguri pe ei, cât de mișto e blocul lor și ce noroc că ai dat peste ei și nu peste amicii lor pe care sigur i-ai vizitat deja și care nu-s nici măcar întabulați.

Cunosc cazuri concrete de indivizi versați, ca cei de mai sus, care au sechestrat ziariști, pentru că întrebările lor deveneau incomode. Sechestrat, amenințat, situații penale clare ca lumina zilei. Nici ziariștii din zilele noastre nu-s chiar niște zdrahoni, dar îți trebuie ceva tupeu să îți închipui că-i reduci la tăcere aplicând metode racketiste. Cum ar reacționa constructorii din poveste la solicitarea unui polițist local: actele la control!

Că veni vorba de acte. Este de notorietate un alt caz, de data aceasta al unui patron vulpoi, cu la fel de mult tupeu în afaceri. După ce a primit autorizație de construcție pe 2.000mp, firma Insib a ridicat un semeț cartier de vile, pe 10.000mp. Când (tot) ziariștii au descoperit minunea, (tot) constructorul a venit cu amenințări hilare de genul “ne vedem la Tribunal”. Deși ar fi cazul ca Tribunalul să-i mai vadă și pe ei…

Tare sunt curioasă cam câte sesizări au făcut până acum polițiștii locali către departamentul de Disciplină în construcții. Pentru că, în Sibiu, când vine vorba de construcții, numai disciplină nu e.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. revin…
    astazi s-a petrecut un incident pe balcescu, ceva cu o tencuiala desprins….VOI, CEI DIN REDACTIE nu ati prins stirea?
    cu stima,

  2. scandalos…chiar crezi ca GARDIENII impun respect prin prezenta lor?
    multi dintre ei nu stiu pe unde se traverseaza strada, da*pai sa te iei la rost cum de construiesti ori iti renovezi casa…
    oricum e strigator la cer cum astia din gardieni au acum statut de politie… locala
    intreb si eu TE SIMTI IN SIGURANTA CAND IESI DIN CASA?
    -mergi la magazin, cumperi ceva, CERI bon fiscal…iar patronul-vanzator iti trage o privire de AIA…stii tu de care..
    -te plimbi prin parc, cauti o banca se te asezi, dar constati ca e plina de excremente…
    -te plimbi pe centru prin sb, iti cade CEVA in cap si ….mori…

    si toate acestea pentru ca avem ORGANE CARE(nu)SI FAC TREABA !!!

    cu stima,