Sibiul pregăteşte un ciclist pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro

Sibiul pregăteşte un ciclist pentru Olimpiada de la Rio de JaneiroLa şapte ani după ce ciclistul Tudor Oprea, din Avrig, a participat la Jocurile Olimpice de la Atena (2004), Sibiul pregăteşte un nou concurent, pentru a participa la Olimpiada de vară din 2016, de la Rio de Janeiro (Brazilia).

Cea mai nouă echipă de ciclism înfiinţată la Sibiu, ProCycling Geiger Team, în componenţa căreia se află şi Tudi Oprea, îşi propune ca într-un timp relativ scurt, să reuşească să ridice un nou produs valoros pentru ciclismul românesc. “Ţelul nostru este să creştem un sportiv pentru Jocurile Olimpice din 2016, deoarece, pentru Olimpiada din 2012 de la Londra timpul este prea scurt”, a declarat Tudi Oprea. Clubul sibian îşi propune să formeze câte o echipă competitivă atât pentru şosea, cât şi de mountain-bike, probă la care Tudi Oprea a şi concurat la Atena. “Vom participa şi la Turul Ciclist al Sibiului, dar ţelurile noastre sunt de a forma o şcoală de ciclism, aici, la Sibiu. Vom avea o echipă de şosea, pentru că participarea la tururile cicliste este importantă, dar şi una de cross-country”, a adăugat Oprea.

Prima competiţie, primele rezultate

Deşi este o echipă nou-înfiinţată, ProCycling Geiger Team a reuşit deja să obţină rezultate importante. ProCycling Geiger Team a participat la prima competiţie importantă din acest sezon, Maros Bike XCO Cup desfăşurată la Cluj, o competiţie de cross-country format olimpic. “După ce în această iarnă sportivii amatori de la ProCycling Geiger Team s-au pregătit pentru prima oară după programe de antrenament specializate, rezultatele se văd. Toate categoriile de vârstă la care am avut participanti au fost dominate de sportivii noştri”, explică Oprea. Astfel, la categoria 19-29 de ani primele 2 locuri au fost ocupate de Fabian Gândilă (locul 1) şi Robert Kovacs (locul 2) ambii de la ProCycling Geiger Team. Locul 1 al categoriei 29-39 de ani a fost adjudecat fără drept de apel de Andrei Ianoş în timp ce podiumul categoriei +40 de ani a fost ocupat în întregime de sportivii ProCycling Geiger Team – locul 1, Francisc Sarosi, locul 2, Ulisse Geduzzi şi locul 3, Mihai Tipuriţa. Şi în cadrul categoriei Elite, competiţie înscrisă în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale la categoria C2, şi la care au participat sportivi din patru ţări (Ungaria, Slovacia , Serbia şi Spania), sibienii s-au clasat cel mai bine între români. Sportivii ProCycling Geiger Team au ocupat locurile 6 (Lucian Logigan), 8 (Tudor Oprea) şi 12 (Marius Petrache), fiind primii 3 sportivi români din clasament. Primele locuri au fost adjudecate de sportivii din Ungaria. De menţionat că Lucian Logigan şi Tudor Oprea au fost singurii sportivi români care au acumulat puncte internaţionale în urma acestei competiţii. Următorul weekend competiţional fi 30 aprilie – 1 mai, când echipa se va diviza pentru a participa la nu mai puţin de 5 competiţii desfăşurate în România.

Ultima oră

Comentariul meu