bilanţul ajutoarelor acordate pentru încălzire: 136 de cereri respinse

bilanţul ajutoarelor acordate pentru încălzire: 136 de cereri respinsePerioada de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei s-a încheiat în data de 31 martie. Serviciul Asistenţă Socială a realizat un bilanţ cu privire la acest sprijin pe care statul îl acordul persoanelor cu posibilităţi materiale reduse.

Pe parcursul sezonului rece noiembrie 2010 – martie 2011 au fost depuse 5.090 de cereri pentru obţinerea ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie termică sau lemne. Din acestea au fost aprobate 4.954. Printre motivele pentru care au fost respinse cele 136 de cereri se numără nedeclararea bunurilor deţinute şi prevăzute în lista care exclude posibilitatea acordării acestui ajutor: deţinerea de autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 1.600 cm, autoutilitare, remorci şi clădiri sau spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu. Verificările au fost efectuate prin sondaj, cu sprijinul Direcţiei Fiscale Sibiu. Pentru încălzirea cu gaze naturale au fost aprobate cele mai multe cereri: 4.513. Un număr de 180 de dosare au fost aprobate pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea cu energie termică, iar în cazul încălzirii pe lemne au fost aprobate 261 de cereri.

Au încercat să mintă în declaraţii

Serviciul Public de Asistenţă Socială a efectuat în perioada ianuarie – februarie 2011 un număr de 150 de anchete sociale pentru a verifica datele declarate de beneficiari. În urma acestor verificări angajaţii serviciului amintit au identificat 17 titulari care la data completării cererii şi declaraţiei pe proprie răspundere nu au completat lista bunurilor aflate în proprietate care conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzire. În aceste cazuri, plata ajutorului pentru încălzire a fost sistată, iar sumele de bani deja plătite acestor titulari au fost recuperate prin intermediul E.ON Gaz Sibiu. Alte 10 astfel de cazuri au fost identificate de către Compartimentul Teritorial de Inspecţie Socială. În aceste cazuri au fost aplicate amenzi în cuantum de 1.000 de lei fiecărui titular găsit în neregulă şi s-a încetat acordarea acestui ajutor. În sezonul rece noiembrie 2009 – martie 2010 au fost depuse 8.306 cereri de acordare a ajutorului pentru încălzire.

Ultima oră

Comentariul meu