Alături de premiile pe care le va oferi sibienilor ce și-au reabilitat în mod exemplar casele din centrul istoric al Sibiului în ultimii ani, Fundația Heritas, organizatorul Festivalului Huet.Urban va oferi premii elevilor sibieni interesați de patrimoniu și reabilitarea lui.
Premiile, în valoare totală de 1500 de euro vor fi împărțite pe trei categorii, pentru elevii de ciclu primar, pentru cei de gimnaziu și pentru liceeni. Fiecare școală din județul Sibiu urmează să nominalizeze o singură clasă pentru fiecare dintre cele trei categorii. Elevii trebuie să își pună la încercare creativitatea și să realizeze desene sau machete pe tema protecției patrimoniului. Desenele vor fi tipărite și apoi expuse în cadrul festivalului Huet.Urban. Înscrierile se fac la sediul Fundației Heritas, în Piața Huet, pe mail la adresa office@heritas.ro sau la numărul de telefon 0269/211.988. Mai multe detalii pe www.heritas.ro. Prima ediție a Festivalului Huet.Urban va avea loc între 7 și 8 mai. Festivalul reunește sub această denumire toți locuitorii Pieței Huet, fie că sunt firme, cafenele și restaurante sau locatari ai zonei. Festivalul Huet.Urban este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu și al Consiliului Local prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.
Ce găsim în cadrul festivalului
Timp de două zile, Piața Huet se va transforma în scenă pentru spectacole de muzică și dans, pentru proiecții de film, în ateliere meșteșugărești sau în bucătării ambulante unde maeștri bucătari ai Ardealului vor delecta sibienii cu conceptul de slow-food.
Slow Food revine
Târgul de produse tradiționale Slow Food este organizat de Fundația Adept Transilvania împreună cu parteneri din Târnava Mare și Turda. Conceptul de slow food a apărut la sfârșitul anilor 90 ca o alternativă la stilul de viață din ce în ce mai grăbit și la mâncarea nesănătoasă din fast-food-uri.
Meșteșugari de serviciu
la standurile meșteșugărești sibienii vor avea ocazia să vadă la lucru meșteri constructori, dulgheri, fierari, vor putea învăța din tainele acestor meserii de la unii dintre cei mai buni practicieni. Copiii vor participa la felurite ateliere meșteșugărești organizate de companiile de profil ce vor fi prezente în cadrul acestui festival. Printre meșterii ce vor fi prezenți la Huet.Urban se numără și calfele călătoare, tineri meșteșugari din toate colțurile lumii veniți la Sibiu în ultimii ani în cadrul unui proiect tradițional, devenit între timp o adevărată atracție culturală a Sibiului.
Spectacole deosebite
sâmbătă seară, în prima zi a festivalului Huet.Urban, pe scena din Piața Huet urcă Vlaicu Golcea și Maxim Belciug pentru un spectacol extraordinar. Rezumat într-o expresie, Babel este un spectacol electro-barock pentru gusturi fine. O îmbinare de idiomuri, epoci și stiluri diferite în care mari compozitori preclasici, Scarlatti, Sanz sau Bach sunt transpuși prin sunete electronice și acorduri de chitară.