controalele din piața cibin ale dsv-ului s-au lăsat cu trei amenzi
Fotografie de Arhivă

controalele din piața cibin ale dsv-ului s-au lăsat cu trei amenzi
Fotografie de Arhivă

Au fost verificate 42 boxe cu carne de mie (aproximativ 6.400 kg.), 25 boxe cu lapte şi produse din lapte (aproximativ 1.250 kg.) şi 3 boxe cu ouă, produse expuse de producători individuali, înregistraţi la DSVSA Sibiu cu document de vânzare cu amănuntul, spre comercializare.

Pentru prevenirea apariţiei unor toxiinfecţii alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale, când în mod tradiţional, consumul unor alimente de origine animală şi nonanimală creşte în mod considerabil, conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, a dispus o serie de măsuri suplimentare, concentrate asupra modului cum se produce, depozitează, transportă şi se comercializează, carnea de miel, produse din lapte, ouă şi alte produse alimentare specifice acestei perioade. În acest sens, personalul de specialitate din cadrul D.S.V.S.A. Sibiu, de la Circumscripţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor Sibiu în colaborare cu specialişti din cadrul D.S.P. şi O.P.C. Sibiu, în prezenţa reprezentanţiilor din mass-media locală, au verificat la data de 20 aprilie, modul cum sunt respectate normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în hala agroalimentară din piaţa Cibin – Sibiu. Au fost verificate 42 boxe cu carne de mie (aproximativ 6.400 kg.), 25 boxe cu lapte şi produse din lapte (aproximativ 1.250 kg.) şi 3 boxe cu ouă, produse expuse de producători individuali, înregistraţi la DSVSA Sibiu cu document de vânzare cu amănuntul, spre comercializare. ”Considerăm că acţiunea de control amintită, a avut un efect benefic, atât pentru operatorii din domeniul alimentar şi în special pentru cumpărători, prin faptul că produsele oferite spre vânzare au îndeplinit condiţiile de trasabilitate şi de calitate”, spun cei de la DSV Sibiu.
Deficiențe au fost găsite
Totuşi s-au constatat unele deficienţe cu referire la igiena necorespunzătoare în spaţiile de depozitare şi comercializare; spaţiile de expunere şi comercializare cu produse din carne şi lapte supraaglomerate , lipsa documentelor de monitorizare a temperaturii în spaţiile de expunere şi comercializare; etichete lipsă sau necomforme și fişe de sănătate a unor producători incomplecte. Pentru aceste deficienţele s-au aplicat 3 amenzi şi s-a dispus remedierea deficienţelor în cursul acestei zile.

Ultima oră

Comentariul meu