video - voinţa are un antrenor rapsod de primă clasă. cântatul este hobby-ul lui alexandru pelici

video - voinţa are un antrenor rapsod de primă clasă. cântatul este hobby-ul lui alexandru peliciAntrenorul celor de la Voinţa Sibiu a vorbit, pentru BanatSport, despre cele două mari pasiuni din viaţa sa: fotbalul şi folclorul bănăţean. Puţină lume ştie că Alexandru Pelici e fiul regretatei cântăreţe de muzică populară Mariana Drăghicescu. Fostul fotbalist chiar a înregistrat o melodie în memoria mamei sale, la iniţiativa actualului primar al Reşiţei, Mihai Stepanescu.

Microbistului bănăţean nu-i e străin numele Pelici. Crescut la Progresul Timişoara, sub îndrumarea profesorului Maşcovescu, actualul antrenor al Sibiului a făcut primii paşi la Poli la vârsta de 17 ani, în ultimul an de juniorat. S-a întors pentru alte trei sezoane pe arena „Electrica”, pentru ca returul ediţiei 1994/1995 să-l găsească din nou în alb-violet. Sub comanda regretatului Costică Rădulescu, a izbutit promovarea în prima ligă alături de Poli. „Studenţii” formau în acea perioadă o echipă alcătuită în mare parte din localnici. În afara lui Mugur Guşatu, venit de la Craiova, întreg lotul era compus din jucători născuţi sau formaţi în Banat. „Am rămas bun prieten cu mulţi dintre ei. Cu Ţurcaş, Urai, Velcea şi alţii. I-am mai prins la echipă şi pe Contra, Varga, Andreaş sau Bărbosu.Aveam o echipă frumoasă. Eram mulţi localnici la echipă. După unele meciuri mai slabe, ne era ruşine să ieşim pe stradă, fiindcă toată lumea ne cunoştea”, a rememorat Pelici.

Urmaşul „Privighetorii Banatului”

Puţină lume ştie că Alexandru Pelici e fiul regretatei cântăreţe de muzică populară Mariana Drăghicescu. Cea recunoscută drept „Privighetoarea Banatului” s-a stins în Canada, la Toronto, în urmă cu mai bine de 13 ani. „Am avut atunci o perioadă foarte grea. Am fost rupt de fotbal mai mult de o lună, în încercarea de a o readuce pe mama în ţară”, a povestit cu tristeţe Sandu Pelici. Fostul fotbalist chiar a înregistrat o melodie în memoria mamei sale, la iniţiativa actualului primar al Reşiţei, Mihai Stepanescu. „Ideea este a domnului Stepanescu, un om care înseamnă enorm pentru mine. Îl cunosc de mai bine de 10 ani, din perioada în care eram fotbalist la Reşiţa. El s-a gândit să scoatem o serie de patru DVD-uri despre mama, cu imagini din arhiva televiziunii şi casete proprii. Ultimul disc conţine piesa respectivă. Eu am spus întotdeauna că dacă o să cânt vreodată, prima mea melodie va fi despre mama. Toată lumea ştie ce a însemnat Mariana Drăghicescu pentru folclorul bănăţean şi chiar pentru cel românesc. Poate de aceea n-am vrut să urmez o carieră muzicală. Mama e greu de egalat şi n-aş vrea să apară discuţii sau comparaţii”, a mărturisit Pelici.

„Dacă nu aş fi fost fotbalist, cu siguranţă aş fi cântat”

Fostul echipier al Politehnicii şi al CSM-ului din Reşiţa a dezvăluit că dacă n-ar fi îmbrăţişat cariera de fotbalist, s-ar fi apucat de muzică populară. „Cu siguranţă aş fi cântat. Tata îmi spune mereu că ar fi trebuit să mă forţeze în această direcţie. Dar eu eram cu fotbalul… Îmi place foarte mult folclorul, însă cel autentic. E a doua mea pasiune”, a spus Sandu Pelici. Antrenorul Voinţei Sibiu nu ratează însă ocazia să îşi mai pună din când în când la înaintare talentul muzical. „Mai cânt ocazional. Cu Călin Mada şi Călin Bota cântam prin cantonamente, pe vremea când eram toţi trei la Poli”, a rememorat cu zâmbetul pe buze Sandu Pelici.

Sursa: banatsport.ro

VIZIONEAZĂ AICI O MELODIE CÂNTATĂ DE ALEXANDRU PELICI

Ultima oră

Comentariul meu