controale în abatoarele sacrificare a mieilor pentru paşte

controale în abatoarele sacrificare a mieilor pentru paştePentru deficienţele constatate s-au aplicat 31 amenzi în valoare de 31.000 lei, la 3 producători individuali, 2 fermieri, 16 crescători de animale, o carmangerie, un restaurant, 2 depozite cu legume şi fructe, două supermarketuri, două unităţi de panificaţie, două laboratoare de cofetărie, iar alţi 15 operatori comerciali au fost avertizaţi.

În perioada 1 – 16 aprilie 2011 au fost efectuate 208 de controale, fiind verificate 10 unităţi aprobate pentru sacrificarea mieilor, 22 carmangerii, 3 unităţi de prelucrare lapte, 15 depozite alimentare, 17 laboratoare de cofetărie, patiserie, 29 unităţi de panificaţie, 38 unităţi de comercializare, 18 supermarketuri, 16 restaurante şi pensiuni, 5 pieţe agroalimentare, 32 unităţi cu produse alimentare de origine nonanimală (legume, fructe, paste făinoase, conserve diferite, băuturi, etc.) şi 3 controale în trafic pe drumurile publice în colaborare cu IPJ Sibiu, pentru verificarea transportului de animale vii şi produse alimentare.Au fost examinate în laborator 259 probe microbiologic, 59 probe fizico-chimic din materii prime şi produse finite, s-au examinat 21 probe, din lapte materie primă şi produse din lapte şi 96 teste de sanitaţie pentru verificarea eficienţei dezinfecţiei în unităţi cu profil alimentar. „Cu toate că în general produsele alimentare oferite spre vânzare se incadrează în parametrii de calitate, aspect confirmat prin faptul că în această perioadă nu au fost semnalate situaţii deosebite şi nici toxiinfecţii alimentare, totuşi în urma controalelor efectuate, cu exigenţă maximă, s-a constatat la unii crescători de animale şi operatori din domeniul alimentar, abateri de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor”, se arată într-un comunicat al DSVSA Sibiu.

Amenzi de 31.000 de lei

Pentru deficienţele constatate s-au aplicat 31 amenzi în valoare de 31.000 lei, la 3 producători individuali, 2 fermieri, 16 crescători de animale, o carmangerie, un restaurant, 2 depozite cu legume şi fructe, două supermarketuri, două unităţi de panificaţie, două laboratoare de cofetărie, iar alţi 15 operatori comerciali au fost avertizaţi. Au fost comfiscate 35 kg. produse din carne în valoare de 620 lei care nu aveau acte de provenienţă şi calitate şi 405 kg. produse de patiserie în valoare de 6.085 lei produse care nu ofereau pe etichetă date privind elementele componente.

Ultima oră

Comentariul meu