investiţie de 1,3 milioane de euro la şcoala generală numărul 18

investiţie de 1,3 milioane de euro la şcoala generală numărul 18Contractul de finanţare din fonduri europene pentru extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii a fost semnat azi, de către primarul Klaus Iohannis şi directorul ADR Centru, Simion Creţu. Durata proiectului va fi de 17 luni din momentul semnării contractului de finanţare. Extinderea se realizează în partea de S-E spre curtea şcolii. În prezent suprafaţa construită este de 760 mp, iar suprafaţa construită propusă este de 1.053 mp.

Proiectul a fost depus de către municipalitatea sibiană la ADR Centru în data de 13.08.2009. Valoarea totală a proiectului este de 5.402.578,28 lei (TVA inclus). Valoarea asistenţei financiare nerambursabile solicitată este de 4.273.336,06 lei, municipalitatea sibiană urmând să contribuie pentru acest proiect cu suma de 87.210,94 lei reprezentând contribuţia de 2% din cheltuielile eligibile ale proiectului şi cu suma de 1.042.031,28 de lei, reprezentând TVA-ul, acesta urmând să fie rambursat municipalităţii de la bugetul de stat. Acest proiect răspunde obiectivului specific al Axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4. „Reabilitarea, modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

Noi săli de curs

La momentul actual, datorită suprafeţei reduse comparativ cu necesarul de suprafaţă calculat în funcţie de numărul de elevi care urmează cursurile acestei şcoli, unii dintre aceştia sunt nevoiţi să studieze şi după-amiaza. În prezent, şcoala dispune de un număr de 16 săli de clasă, iar activitatea didactică se desfăşoară în două  schimburi: clasele I – IV dimineaţa şi clasele V-VIII după–amiază. În urma extinderii acestei şcoli vor fi create încă 5 săli de curs şi un laboratoare învăţării limbilor străine cu ajutorul celor mai moderne metode la nivel internaţional. Laboratorul de informatică existent va fi modernizat, urmând să preia funcţiile platformei Advanced e-Learning – program informatic de învăţare interactivă cu ajutorul computerului – la care să aibă acces fiecare elev al şcolii atât pentru cursurile de informatică, cât şi în timpul studierii celorlalte discipline.

 

Ultima oră

Comentariul meu