VIDEO - FOTO: Pelerinaj de Florii cu sute de credincioși pe străzile Sibiului

VIDEO - FOTO: Pelerinaj de Florii cu sute de credincioși pe străzile SibiuluiPentru prima dată pentru Mitropolia Ardealului, în acest an, în Sâmbăta lui Lazăr (16 aprilie), a avut loc la Sibiu, Pelerinajul de Florii, procesiune religioasă care a unit cele mai importante şase biserici din municipiul Sibiu.

Fiecare parohie a scos în procesiune Icoana Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim. Procesiunea religioasă s-a desfăşurat între orele 16.00 – 19.00. La ora 16.40, PS Episcop Vicar, Andrei Făgărăşanul,  a început Pelerinajul de la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, situată pe str. G. Dima, de unde s-a îndreptat cu preoţi şi credincioşi spre biserica „Înălţarea Domnului”, de pe bdul Mihai Viteazul. De aici, Pelerinajul a continuat la biserica „Sf Antonie cel Mare”, de pe str. Nicolae Iorga, de unde preoţii şi credincioşiiau mers  spre biserica „Sf Arhangheli Mihail şi Gavriil”, de pe str. Ştefan cel Mare. Pelerinii au continuat procesiunea spre biserica „Naşterea Domnului”, de pe str. Constituţiei, de unde s-a  plecat spre Catedrala Mitropolitană, pe următorul traseu: Str. Constituţiei – Str. Gen Magheru – Str. Avram Iancu – P-ţa Mare – Str. Nicolae Bălcescu – Str. I. Lupaş – Str. Mitropoliei.[nggallery id=692]

Toţi preoţii şi credincioşii vor fi întâmpinaţi în faţa Catedralei Mitropolitane, la ora 19.00, de către Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, unde vor fi binecuvântate sfintele icoane purtate de pelerini. ÎPS Sa îi va binecuvânta pe purtătorii acestora şi se va rosti un cuvânt de învăţătură cu privire la semnificaţia Praznicului şi a Pelerinajului.

Ultima oră

Comentariul meu