Uimitoarea statistică a ridicărilor de mașini

Uimitoarea statistică a ridicărilor de mașini

Aud și primesc cu mare emoție vestea că numărul ridicărilor de mașini parcate ilegal în Sibiu a crescut de șase ori. Ce statistică impresionantă! Nimic în țara asta n-a crescut de șase ori în ultimii ani. Nici măcar numărul șomerilor, cea mai fulminantă ramură a economiei românești.

Ei bine, iată că Sibiul le dă o nouă lecție românilor de pretutindeni, dar mai ales dintre granițe. Și mai ales dintre propriile granițe. Ridică de șase ori mai multe mașini parcate ilegal, începând cu luna aprilie.

Atât de mult mă bucură anunțul făcut de Primărie, că abia mai aud, diafan, din al nouălea cer în care mă aflu, detaliile veștii. Și cu toții știm că dracul se ascunde în detalii!

Să refacem matematica: în Sibiu, înainte de luna aprilie, se ridicau zilnic, în medie, două mașini parcate ilegal. De luna asta, însă, am ajuns la impresionanta medie de 12 mașini ridicate pe zi! O duzină întreagă!

Nu înțeleg de ce realitatea aceasta șocantă nu i-a scos din ale lor și pe vecinii mei din cartierul Ștrand, care-și lăfăie mașinile pe tot trotuarul și claxonează nesimțitele de mămici care încurcă circulația cu cărucioarele lor. Nici pe cocalarii din cluburi nu cred că-i șochează, din moment ce trecerile de pietoni din zona centrală sunt acoperite, așa, la marea admirație, de bolizii dumnealor. Să nu mai vorbim de locurile de acces către curțile oamenilor, tot din zona zero, pe care aproape toți șoferii le socotesc legitime locuri de parcare.

Nu zic, măsură bună, de apreciat. Dar mai ușor cu lauda, că indisciplina în trafic e atât de mare, încât statistica Primăriei pare o poantă de copil răzgâiat.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. ASINII LASA/TE ABUZIV PE STR.HENRI COANDA NR55,BL3.[in spatele blocului]un ford verde,un bmw gri metalizat,un opel vectra visiniu si un audi 80 albastru.va rog sa le ridica/tii,multumesc