video: medicii de la spitalul judeţean sibiu ar putea avea salariile scăzute


video: medicii de la spitalul judeţean sibiu ar putea avea salariile scăzute

Medicii de la Spitalul Judeţean Sibiu ar putea avea salariile scăzute din cauza problemelor financiare cu care acesta se confruntă. Directorul Spitalului, Adrian Şanta, a prezentat problemele financiare ale spitalului dar şi noile angajari care se vor face.

Spitalul are un deficit de personal care trece de 200 de angajaţi iar finanţarea Spitalului Judeţean Sibiu a scăzut faţa de anul trecut. Potrivit legii, plata salariilor în cuantum nu poate fi mai mare de 70% din decontul Casei de Asigurări.

Noi angajări

Spitalul angajează 23 de persoane pe diferite specializări şi speră ca pe viitor fondurile primite de la Casa de Asigurări să fie majorate. Tot astăzi, conducerea spitalului a primit un comunicat prin care li se aduce la cunoştinţă că bugetul a fost suplimentat cu “ceva” pentru lunile Aprilie şi Mai. Acel “ceva” este suficient pentru a acoperi plata salariilor celor 23 de persoane. Însă problema reală constă în nesiguranţa bugetului după aceste două luni, acesta putând să scadă iar salariile celor 23 să fie suportate de către ceilalţi medici.

“Există aici un risc, riscul ca această suplimentare să fie valabilă doar pentru cele două luni menţionate în hârtie, după care suma să scadă iar scăderea să o suporte toţi angajaţii spitalului” a declarat directorul spitalului, Adrian Şanta.

“Tăiăm din buzunarul angajatului. Odată ce au contract de muncă nu pot fi daţi afără cei 23” a mai declarat acesta.

Problemele spitalului nu se termină aici, acesta având diverse piedici în acreditarea sălilor şi service-ul aparatelor care costă exagerat de mult. Spitalul plăteşte încă datori la utilităţi datate din luna Martie a acestui an.

 

Ultima oră

Comentariul meu