VIDEO - ”Moțul” i-a furat un punct Mediașului lui Pustai. Gazul a remizat 0-0 cu FCM Tg Mureș

VIDEO - ”Moțul” i-a furat un punct Mediașului lui Pustai. Gazul a remizat 0-0 cu FCM Tg MureșMediașul a dominat categoric echipa lui Sabău, dar Balaur le-a băgat mureșenilor un punct care le poate fi de aur în lupta pentru salvarea de retrogradare și care totodată începărtează momentan Gazul de lupta pentru un loc în Europa League, prin acest 0-0.

Meciul de la Mediaș a fost dacă mai era un secret pentru cineva, cel al antrenorilor care și-au pus amprenta semnificativ pe istoria Gazului, în ultimii aproape 10 ani. Matematicianul Pustai a mizat pe orgoliul rănit al ex-mureșeanului Roman și pe atacurile din zonă centrală. ”Moțul” Sabău a mers pe rețeta succesului din meciul cu liderul Oțelul și pe un cuplu de atacanți în care Zaharia s-a simțit ca și acasă, știut fiind faptul că el a jucat ani buni la Mediaș.Cum în benzi nu au mai fost Pârvulescu iar Munteanu e încă departe de forma din tur, gazdele au pus pericol real prin Roman și Eric. Misiunea a devenit aparent mai ușoară din minutul 20, când Mandinga a văzut roșu direct după ce i-a aplicat un cot în figură lui Roman. Pustai a mutat imediat la mijloc, scoțându-l pe Markovic și introducându-l pe ”mingicarul” Dudiță. În aceste condiții ocaziile, au început să curgă spre poarta lui Balauru. Cea mai mare a ratat-o Roman, cu patru minute înainte de pauză, care, după ce l-a diblat pe portarul mureșenilor, nu a mai avut forța să reia în poarta goală de la 17 metri lateral dreapta. Eric a ratat și el imediat deschiderea scorului, Balaur scoțând de sub bară șutul lui Eric.

Sumedenie de ratări după pauză

După pauză tot Mediașul a fost echipa care a dominat jocul. Szilagyi a fost la un pas să își dea autogol, iar Eric a lovit bara din lovitură liberă de la 16 metri, în minutul 55. Roman a ratat apoi din nou cu poarta goală, după ce mingea șutată de Hoban de la 20 de metri a lovit bara din dreapta lui Balaur și a ajuns la atacantul medieșean. Finalul a fost unul cu garda jos pentru Târgu Mureș. Mediașul a presat insistent în careul oaspeților. Hoban, Dudiță, Eric și Todea l-au făcut pe Pustai aproape că își smulgă părul din cap de nervi, din cauza ratarilor. Meciul s-a încheiat exact așa cum a și început, adică fără gol spre dezamăgirea spectatorilor veniți pe Municipalul medieșean.
Pustai e dezamăgit Cristi Pustai s-a arătat nemulţumit că echipa sa a ratat victoria, în condiţiile în care a controlat jocul aproape în totalitate. „Am dominat meciul, dar din păcate fotbalul este nedrept. E greu să acumulezi puncte când ratezi aşa de mult. Suntem o echipă are joacă bine, o să vedeţi că vom mai acumula rezultate pozitive. Trebuie să facem minim 50 de puncte pentru a juca în cupele europene. Din păcate, la unele meciuri nu avem suficientă răbdare”, a comantat Pustai. Acesta a ţinut să îi ia apărare mijlocaşului Dan Roman, care a fost criticat dur de Ioan Ovidiu Sabău. „Nu aş spune că Roman e un fotbalist limitat. E bun şi bătăios, are calităţi. Prefer un fotbalist care are ocazii, decât unul care se ascunde de joc”, a mai precizat Pustai.

 

Sabău supărat pe arbitru și pe Roman

Ioan Ovidiu Sabău a fost la final un pachet de nervi. Acesta a criticat dur arbitrajul lui Lucian Rusandu, pe care l-a acuzat că l-a eliminat prea uşor pe Bruno Fernandes. „A fost un rezultat care mă mulţumeşte, deoarece am luat un punct de la o echipă care ocupă un loc bun în clasament. Consider că 95% am scăpat de retrogradare. E dificil să joci 70 de minute cu un om în minus, e greu să îţi motivezi jucătorii. Maniera de arbitraj a fost mult sub nivelul Ligii I. Ştiu că nu o să îmi fie uşor că atac un arbitru, nu am nimic cu ei, dar mă nemulţumeşte total acest experiment. Practic, am jucat contra arbitrului. Nu a fost nimic la acel cartonaş roşu”, a tunat Sabău. Acesta l-a atacat mai apoi pe mijlocaşul Dan Roman, care e fost cedat în pauza de iarnă de la FCM la Mediaş. „Roman este un copil. L-am luat din Divizia C, am avut grijă de el, am încercat să îl ajut. Am considerat că încă nu are calităţi de Liga I, evoluţiile proaste m-au făcut să renunţ la el. Are un nivel destul de limitat de gândire, nu ştiu cum mă poate analiza pe mine un schior. Eu am jucat 60 de partide la Naţională, cum vorbeşte de mine? Îi doresc succes, dar nu cred că va ajunge un fotbalist mare”, l-a criticat „Moţul”. Tehnicianul a mai îndulcit la final tonul, fiind impresionat de modul în care a fost primit la Mediaş, acolo unde a antrenat între 2003 şi 2005. „Sunt impresioant plăcut, am fost primit bine de public şi de oficialii Gazului. Poate revin la Gaz antrenor, nu se ştie niciodată”, a mai declarat Sabău. Acesta a vorbit şi despre Răzvan Lucescu, spunând că actualul selecţioner ar merita să rămână în funcţie. „Aş vrea ca Lucescu să nu fie demis, să fie lăsat să îşi facă treaba până la capăt. Va fi foarte greu pentru oricine va veni în locul lui. Eu cred că problema este şi la nivel mai înalt. Nu are nici el experienţă prea multă, dar nu cred că e momentul să fie demis. S-a vorbit că eu aş fi dorit de FRF, dar nu vreau să comentăm nişte speculaţii”, a conchis Sabău.
Gaz Metan Mediaş:

12. Pleşca – 16. R. Zaharia, 19. Fl. Lazăr (3. Trtovac ’63), 13. Khubutia, 15. Hoban – 21. Todea, 25. Markovici (17. Dudiţă ’31) – 5. A. Muntean (80. Miclea ’52), 20. D. Roman, 27. Eric de Oliveira – 18. Bawab. Antrenor: Cristian Pustai.

FCM Târgu Mureş:

22. Balauru – 15. Rus, 33. Fernandes, 17. Iencsi, 24. L. Szilagyi – 83. Vasilache (25. Vagner ’59), 23. D. Matei, 19. Fl. Dan, 21. Astafei – 20. Răduţă (8. Vârtic ’46), 80. D. Zaharia (28. L. Munteanu ’72). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Cartonaşe galbene: Todea ’31 / Vasilache ‘9, D. Matei ’21, L. Szilaghi ’54, Iencsi ’85.

Cartonaş roşu: Fernandes ’20.

Arbitri: Lucian Rusandu (central) – Ionel Popa, Dorin Mudura (asistenţi) – Mihai Prodan (rezervă).

Observatori: Gheorghe Moise, Mircea Călin.

Supervizor: Ion Neagu.

La meci au asistat aproximativ 2.500 spectatori.

Ultima oră

Comentariul meu