Spectacolul „Electra” va fi prezentat şi în Polonia

Spectacolul „Electra” va fi prezentat şi în PoloniaTurneul european al spectacolului „Electra”, montat de Mihai Măniuţiu la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, continuă săptămâna viitoare în Polonia.  După succesul înregistrat cu cele două reprezentaţii programate la începutul acestei săptămâni pe scena „Turkish State Theatres Sabanci International Theatre Festival” din Adana – Turcia, a venit acum rândul iubitorilor de teatru din Poznan să se bucure de acest spectacol.

Poznan este unul dintre cele mai vechi oraşe poloneze, fiind situat în partea de vest a ţării. Reprezentaţia spectacolului sibian va avea loc miercuri, 13 aprilie, ora 19:00 la Polski Teatr, toate biletele puse în vânzare fiind deja epuizate. Acest eveniment are loc în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Întâlnirii Teatrelor Europene „Close Strangers / Necunoscuţii de lângă noi”  şi se desfăşoara cu sprijinul Institutului Cultural Român din Varşovia.

Spectacolul „Electra” a mai fost prezentat în România, Turcia, Israel, Ungaria, Cipru, Belgia, Muntenegru, Portugalia, Franţa şi în Spania, unde în 2008 a câştigat trei premii la „Festivalul de Teatru Clasic de la Mérida”: premiul pentru cea mai bună dramaturgie şi premiul pentru cel mai bun montaj, ambele acordate lui Mihai Măniuţiu, şi premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru Mariana Mihu (Electra).

Regizorul Mihai Măniuţiu facilitează în acest spectacol întâlnirea indeită dintre muzica populară maramureşeană interpretată live de Grupul Iza şi  texte din marea tragedie greacă  reuşind să creeze un spaţiu al confluenţelor arhaice. Această producţie a fost inclusă anul trecut în secţiunea Spectacole de patrimoniu a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu