csu sibiu a învins greu otopeniul. vezi înregistrarea meciului și declarațiile de la final!

csu sibiu a învins greu otopeniul. vezi înregistrarea meciului și declarațiile de la final!Universitarii au făcut instrucție cu Otopeniul în primele două sferturi, dar oaspeții au revenit miraculos în partea a doua a partidei. CSU a învins până la urmă meritat cu 75-66.

Sibiul a arătat un joc bun în prima jumătate a partidei. Calotă a fost din nou în formă bună, la fel ca și în partida pierdută duminică la Timișoara. Csu a condus cu 26-16, după primele 10 minute, iar la pauza mare a avut un avantaj confortabil de 13 puncte pe tabelă, scor 45-32. Din păcate Otopeniul a ieșit mult mai motivat de la vestiare, iar jucătorii lui Eugen Ilie au început să refacă treptat diferența de pe tabelă. Scorul a ajuns la 49-40 la jumatea sfertului trei, pentru ca exact cu 10 minute înainte de finele partidei diferența să se mișcoreze la 5 puncte, scor 53-48. Gluma s-a îngroșat în sfertul patru. Medvedj a făcut ca în exact cu 4 minute și 44 de secunde înainte de final, Otopeniul să treacă în avantaj, scor 55-56. Herndon a făcut un meci mai bun în partea a doua, iar Calotă și Seals au dres busuiocul. Sibiul s-a impus până la urmă cu 75-66 și merge sâmbătă în Capitală pentru un meci cu CSM București, partidă în care nu există altă variantă decât victoria pentru a rămâne în cursa pentru play-off.

Scott apaludat, Șerban huiduit

Pentru americanul Scott, revenirea în Sala Transilvania, în postură de adversar după ce sezonul trecut a jucat la CSU, a fost una emoționantă. La final baschetbalistul a fost aplaudat de cei care anul trecut îi strigau numele aproape meci de meci. Nu de aceeiași primire caldă a avut parte și arbitrul Mircea Șerban. Acesta a fost huiduit și apostrofat pentru maniera de arbitraj avută la restanța cu Steaua.

Ilie: ”Ne-am pierdut pe final”

Antrenorul Otopeniului a declarat că Sibiul a meritat victoria, dar că este supărat pentru că echipa sa nu a știut să rămână în avantaj pe tabelă pe final de meci. ”Sibiul a început mai bine decât noi. Totuși am revenit de la 13 puncte și sunt bucuros. Per total sunt mulțumit de cum am jucat. Lupta pentru play-off se dă în continuare între 5 echipe spun eu. Până la finele campionatului se pot întâmpla multe” a spus acesta.

Crăciun: ”Ar fi dezastru să nu intrăm în play-off. Ar fi rușinea rușinilor!”

Antrenorul jucător al lui CSU Sibiu, Cristi Crăciun, a declarat după meci că din punctul său de vedere rămânerea în afara play-off-ului ar fi o rușine ce nu poate fi descrisă în cuvinte. ”Am avut un blocaj psihic în partea a doua a meciului. Nu reacționăm așa cum trebuie și când trebuie în anumite momente. Și la Timișoara am pățit la fel ca să zic așa. Am ratat mult și la aruncările libere. Nu cred că e o problemă să nu o rezolvăm. Pentru noi toate meciurile rămase de jucat sunt capitale. Trebuie să învingem neapărat la București pe CSM. Ar fi dezastru să nu intrăm în play-off. Ar fi rușinea rușinilor! Niciodată în istoria echipei nu s-a întâmplat așa ceva. Legat de accidentarea mea. Am făcut un RMN. Eu sper să revin în play-off. Noi trebuie să jucăm fiecare meci ca o finală. Eu cred că în acest campionat nu am știut să gestionăm căteva finaluri de meciuri și de aceea suntem unde suntem acum în clasament!

VEZI DECLARAȚIA VIDEO DIN FEREASTRA DE MAI SUS

CSU SIBIU:

Seals 14, Calotă 15, Atanackovic 9, Markovic 13, Herndon 16, Harrison 8.

CS OTOPENI:

Medvedj 15, Popovic 11, Burrell 16, Minea 2, Scott 12, Belanovic 10

ÎNREGISTRAREA MECIULUI

SFERTUL 1

SFERTUL 2

SFERTUL 3

SFERTUL 4

Ultima oră

Comentariul meu