angajaţii gării din sibiu au făcut grevă. braşovenii nu

angajaţii gării din sibiu au făcut grevă. braşovenii nuAngajaţii Gării Braşov au fost singurii din Regionala CFR care cuprinde judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Alba şi Sibiu care nu au participat, miercuri dimineaţă, la greva de avertisment desfăşurată între orele 7,00 şi 9,00.

“Datorită unei conjuncturi pe care a creat-o administraţia, colegii de la Mişcare-Comercial nu au intrat în grevă, fiindu-le teamă că vor fi daţi afară. Este singura gară din toată Regionala Braşov unde, prin grija administraţiei, angajaţii nu participă la acţiunea de protest”, a declarat, pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Mişcare-Comercial din Regionala Braşov, Ioan Buzatu. El a susţinut că asupra angajaţilor s-au făcut tot felul de presiuni pentru a nu participa la acţiunea de protest, oamenii fiind ameninţaţi că vor fi primii pe listă la disponibilizările care au fost anunţate că se vor face în perioada următoare. Şi preşedintele executiv al Uniunii Sindicatelor Libere Mişcare-Comercial-Infrastructură din cadrul Regionale Braşov, Alexandru Lorincz, a precizat, pentru AGERPRES, că salariaţii din gara Braşov nu au participat la acţiunea de protest de teama disponibilizărilor. “Se preconizează a se disponibiliza din cadrul Regionale Braşov un număr de 1.000 de salariaţi de la Infrastructură, 1.000 de la CFR Călători şi 3.000 de la Marfă. Este un număr destul de mare de angajaţi, care, dacă vor fi disponibilizaţi, nu ştiu cum va mai funcţiona activitatea feroviară. Din cauza disponibilizărilor făcute până acum, angajaţii rămaşi în sistem au efectuat peste 250.000 de ore suplimentare pentru ca activitatea să nu fie blocată”, a spus Lorincz.

Miercuri dimineaţă, între orele 7,00 şi 9,00, în gara Braşov nu a staţionat niciun tren.
Singurele garnituri care plecau sau veneau în gară erau cele ale operatorului privat Regiotrans. Potrivit liderului de sindicat Ioan Buzatu, în gara Braşov trebuiau să ajungă, în cele două ore de protest, cinci trenuri de călători şi cinci de marfă. Toate au fost oprite în diferite gări din regională. Pe tot cuprinsul Regionalei CF Braşov au fost afectate de acţiunea de protest 31 de trenuri de călători şi şase de marfă, după cum a precizat liderul de sindicat Ioan Buzatu.  Sursa: Agerpres

Ultima oră

Comentariul meu