video - explozie la centrala nucleară fukushima. vezi fotografii incredibile după cutremurul de vineri din japonia!

video - explozie la centrala nucleară fukushima. vezi fotografii incredibile după cutremurul de vineri din japonia!O scurgere de cesiu radioactiv a fost detectată, sâmbătă, la centrala nucleară Fukushima 1, situată la 250 de kilometri nord de Tokyo, iar Agenţia pentru securitate nucleară şi industrială a apreciat că într-unul dintre reactoare s-ar putea declanşa un proces de fuziune nucleară.


O explozie a fost auzită, sâmbătă, la centrala nucleară japoneză Fukushima 1, iar deasupra zonei este vizibil un nor de fum alb, a anunţat agenţia niponă Jiji.

Nivelul de radioactivitate în zonă este de 20 de ori mai mare decât cel normal, a precizat televiziunea japoneză NHK, adăugând că mai mulţi angajaţi au fost răniţi în urma incidentului.

Un purtător de cuvânt al companiei Tokyo Electric Power (TEPCO) a precizat însă că procesul de fuziune nu a fost declanşat, iar compania încearcă să obţină o creştere a nivelului apei pentru răcirea reactorului numărul 1.

După cutremurul devastator produs vineri în Japonia, sistemul de răcire al reactorului 1 de la Fukushima a înregistrat mai multe defecţiuni, urmate de o creştere anormală a presiunii interne.

Mai mult de 215.000 de persoane au fost evacuate şi cazate în adăposturi din nordul şi estul Japoniei.

Mai mult de 100.000 de persoane au fost evacuate numai în prefectura Fukushima, 45.000 dintre acestea fiind locuitori din zona centralelor nucleare de la Fukushima.

Numărul total al persoanelor evacuate ar putea fi mult mai mare, însă poliţia nu dispune încă de informaţii privind situaţia din prefectura Miyagi, cel mai grav afectată de cutremur. Autorităţile japoneze au afirmat că mii de persoane sunt încă blocate în clădiri izolate de ape în prefectura Miyagi.

Guvernul a decis evacuarea populaţiei pe o rază de 10 kilometri în jurul centralei nucleare Fukushima 1 şi pe o rază de trei kilometri în zona centralei Fukushima 2, unde au fost înregistrate defecţiuni ale sistemelor de răcire a reactoarelor. Cele două centrale, care deservesc parţial regiunea Tokyo, sunt situate la circa 250 de kilometri nord de capitala niponă. sursa: Mediafax

VEZI AICI O GALERIE FOTO CU 47 DE FOTOGRAFII IMPRESIONANTE DIN TIMPUL CUTREMURULUI DIN 11 MARTIE DIN JAPONIA

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Stirea este partial corecta…dovedind lipsa de informare completa..Nu a fost nicio explozie..a fost o depresurizare controlata pentru a se elibera o cantitate mare de aburi de cesiu….Nu inteleg spiritul nostru gregar,alarmist,isteric…Asta ne deosebeste de spiritul nipon ! Noi suntem mai isterizati decat chiar populatia sinistrata de acolo care cu stoicism,demnitate si curaj infrunta tot ce este mai rau…Ca pasarea Phoenix va renaste si acum din propria cenuse…Sunt de admirat…iar noi,de toata jena…