video rezumat - gazul a pierdut cu 3-1 la timișoara. mediașul a condus cu 1-0
Foto - Prosport

Mediașul a condus prin golul lui Dudiță pe terenul lui Poli, dar a capotat până la urmă cu 1-3, grație și unor greșeli de marcaj în defensiva grupării lui Cristi Pustai.

Terenul s-a prezentat surprinzător de bine, ţinând cont de cât de mult a nins la Timişoara în ultimele zile, însă alb-violeţii au avut alte obstacole: frigul pătrunzător şi mai ales jocul medieşenilor. Fotbaliştii lui Pustai au stat foarte bine în teren, confirmând că au obţinut pe merit rezultate foarte bune în ultimele două sezoane pe terenul lui Poli. “Mediaşul a fost mereu o nucă tare pentru noi”, spunea Dan Alexa înainte de meci, fapt care s-a văzut pe teren. Înainte de pauză, timişorenii au avut o singură fază în care au pus cu adevărat în pericol poarta lui Pleşca: Axente a pătruns excelent în careu de pe partea stângă şi a şutat dintr-un unghi dificil, însă mingea a trecut peste poartă. În rest, medieşenii au contracarat perfect atacurile previzibile ale gazdelor, aproape toate purtate pe partea stângă, unde Sepsi şi Zicu s-au luptat fără rezultate notabile pentru a trimite mingi utile spre Axente sau Magera. Poli a ieşit de la vestiare ceva mai relaxată, iar Mediaşul a lovit în minutul 49: Scutaru a comis o greşeală copilărească în mijlocul careului, iar Dudiţă a profitat şi a deschis scorul.Medieşenii au greşit însă după marcarea golului, încercând prea devreme să conserve rezultatul. O execuţie personală de excepţie a lui Goga în minutul 55 a adus egalarea. Putea fi chiar 3-1 la cinci minute după marcarea golului, însă Alexa şi Axente au ratat două ocazii imense într-un interval de trei minute. Scorul a devenit în cele din urmă 2-1, în minutul 62, cel mai bun marcator al Timişoarei, Ianis Zicu, marcând cu un şut din şase metri. Machidonul a fost din nou eroul lui Poli, marcând pentru 3-1 în minutul 76, după un un-doi care a făcut şah-mat apărarea Gazului.

Pustai:”Golurile doi și trei le-am încasat extrem de ușor”

“A fost un meci spectaculos, dar am primit cam prea multe goluri. Se pare că unii dintre jucători sunt încă la meciurile de pregătire, golurile doi şi trei le-am luat după nişte greşeli elementare. Felicit echipa adversă, a avut încredere în ea şi a câştigat. Am făcut o primă repriză bună, am dominat tactic, dar în momentul în care am avut 1-0, parcă s-a rupt ceva. Am avut câteva absenţe importante, dar nu caut scuze. O echipă nu stă într-un jucător. Ar fi fost frumos să păstrăm tradiţia, să rămânem neînvinşi la Timişoara, dar n-a fost să fie”, a afirmat tehnicianul.Cristian Pustai a fost temperat în declararea obiectivului echipei sale: “Noi vrem să intrăm terminăm în primele opt echipe, la finalul sezonului, iar din acest motiv, meciul cu Astra, din etapa viitoare, este crucial pentru noi”.

Bratu: ”Timișoara e favorită la titlu”

“Am avut o repriză bună, în care am reuşit să controlăm jocul, a venit repriza a doua, în care am şi înscris repede un gol. A urmat egalarea şi două goluri foarte uşor primite si apoi s-a terminat totul Timişoara are şanse la titlu, eu spun că sunt patru-cinci echipe care au şanse să câştige în acest sezon. Poli are un lot valoros şi e clar că se bate la campionat. L-am felicitat pe Zicu, pentru golurile înscrise şi i-am urat succes în continuare”, a afirmat Bratu.

Ultima oră

Comentariul meu