un peruan şi un egiptean au fost prinşi că locuiau ilegal în sibiuCei doi au primit amendă câte 400 de lei fiecare şi trebuie să părăsescă teritoriul României într-un interval de 15 zile.

Poliţiştii din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări –Serviciul pentru  Imigrări Sibiu au desfăşurat în data de 22.02.2011, o acţiune cu forţe proprii, în scopul prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, ocazie cu care a fost depistat, cetăţeanul egiptean, W.E.R.S, aflat în şedere ilegală. Cetăţeanul străin a intrat în România în decursul lunii decembrie 2010 în baza vizei de scurtă şedere în scop de afaceri iar la expirarea dreptului de şedere conferit prin viză, aceasta nu a părăsit teritoriul României.  Deoarece cetăţeanul străin nu a părăsit teritoriul României la data expirării dreptului de şedere, acestuia i-a fost emisă o decizie de returnare cu obligativitatea de a părăsi teritoriul României în termen de 15 zile. Totodată, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei.

Peruan cu viză de şedere expitată

Cu o zi mai devreme, tot în Sibiu fost depistat, cetăţeanul peruan, G.V.G.D.A, aflată în şedere ilegală.Cetăţeanul străin a intrat în România în decursul lunii februarie 2011 în baza vizei de scurtă şedere în scop de vizită iar la expirarea dreptului de şedere conferit prin viză, aceasta nu a părăsit teritoriul României. „Deoarece cetăţeanul străin nu a părăsit teritoriul României la data expirării dreptului de şedere, acestuia i-a fost emisă o decizie de returnare cu obligativitatea de a părăsi teritoriul României în termen de 15 zile. Totodată, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei” spune şeful Serviciului, Comisar şef de poliţie Adrian Constantin Henning.

Ultima oră

Comentariul meu