VIDEO – CSU s-a împotmolit în faţa BC Tg. Mureş. Vezi explicaţiile lui Prakuraitis şi SealsCSU Sibiu a capotat fără drept de apel, cu 68-83 în faţa mureşenilor, care au dat o adevărată lecţie de baschet jucătorilor sibieni. Oaspeţii au părăsit în aplauze sala Transilvania, iar jucătorii sibieni au plecat capetele şi nu au avut nici curajul să mai salute galeria ce i-a încurajat tot meciul.

Mult dorita victorie pentu Sibiu în faţa Mureşului a fost frântă din startul meciului de către oaspeţi. Baschetbaliştii din judeţul vecin au evoluat excelent pe parchetul din Sala Transilvania. În condiţiile în care Haiduc nu a fost deloc în forma dorită, iar Herndon a evoluat slab, asta şi pentru că a revenit la echipă după o problemă medicală ce l-a împiedicat să evolueze etapa trecută la Rovinari, oaspeţii au fost la timona partidei încă din primele minute. Cu un Cooley în zi excelentă şi cu Forte în formă maximă, BC Tg. Mureş a încheiat primele 10 minute în avantaj, scor 15-19. Sibiu a dat semne că poate reveni în joc şi chiar a reuşit să egaleze pe tabelă în minutul 13, când Brown a înscris 3 puncte şi a făcut ca tabela să arate scorul 25-25. La rampă a ieşit însă de data asta Căpuşan şi mai ales fenomenalul Mladenovic. Apatia în apărare a sibienilor a fost taxată crunt de oaspeţi. Brown nu a mai reuşit să înscrie nimic, iar Calotă a părut că vrea să rezolve de unul singur problemele echipei sale. Mureşul a avut nouă puncte avantaj la pauză, scor 34-43.

Dezastru în sfertul trei

Şi de parcă nu era îndeajuns că nu jucăm nimic, Atanackovic s-a încăpăţânat să arunce de şapte ori pentru trei puncte şi să rateze ţinta de şase ori. De partea cealaltă Forte nu ne-a iertat, iar diferenţa pe tabelă a început să crească vertiginos în favoarea mureşenilor. Seals a reuşit cât de cât să ţină Sibiul în viaţă, dar diferenţa de 19 puncte înregistrată la finele sfertului 3, scor 43-62, nu a mai putut fi remontată în ultimele 10 minute, iar oaspeţii au câştigat meritat cu 68-83.

CSU Sibiu:

Herndon 10, Markovic 7, Atanackovic 7, Seals 25, Crăciun 4, Brown 12, Calotă 3.

BC. Tg. Mureş:

Dumitru 6, Căpuşan 4, Forte 17, Cooley 14, Lăpuşte 11, Mladenovic 20, Lewis 11.

Suporteri de nota 10

Chiar dacă evoluţiile jucătorilor favoriţi au fost departe de ceea ce şi-au dorit, fanii lui CSU a încurajat echipa pe tot parcursul meciului. La final suporterii au aplaudat gruparea oaspete, care le-a întors gestul. Cei peste 50 de fani ai mureşenilor, care au asistat la meci, au strigat numele formaţiei sibiene, spectatorii din Sala Transilvania aplaudând gestul făcut de către aceştia.

Deri Csaba: „Sibiul are o echipă bună”

Este o victorie importantă, pentru că eu zic că CSU are o echipă foarte bună. Am văzut meciul Sibiului cu Steaua şi am rămas impresionat atunci de cum joacă CSU. Cred că este o victorie mare pentru noi. Dacă vom reuşi să batem Clujul şi apoi la Rovinari, eu cred că putem termina sezonul pe locul 4 înainte de play-off. Pentru echipa mea ar fi o performanţă unică să reuşim aşa ceva. Sper să şi reuşim. Ne dorim să terminăm pe patru.

VEZI ÎNREGISTRAREA VIDEO PENTRU DECLARAŢII COMPLETE!

Audris Prakuraitis: „Unii jucători au prins o zi proastă”

„Am făcut un joc slab cu rezultate modeste din partea jucătorilor mei. Se mai întâmplă câte odată să joci şi aşa. Unii jucători au prins o zi foarte proastă, cum este cazul lui Markovic. Nu am reuşit să marcăm. Mureşul are o echipă foarte bună. Îmi pare rău că nu am reuşit să legăm succesul de la Rovinari cu o victorie astăzi. Pentru Herndon nu a fost uşor astăzi. Sper să nu jucăm aşa de slab ca azi la Mediaş. Ei au jucat ca o echipă, iar noi din păcate nu am reuşit să facem acelaşi lucru”.

VEZI ÎNREGISTRAREA VIDEO PENTRU DECLARAŢII COMPLETE!

Seals: „Ne trebuie timp ca să găsim formula potrivită de joc”

„În baschet aşa se întâmplă. Când unii joacă mai bine, câştigă. Nu am început deloc bine jocul. Nu cred că este sfârşitul lumii că am pierdut. Sezonul nu e încheiat şi mai avem de jucat. Trebuie să lăsăm înfrângerea asta deoparte şi să mergem mai departe. Trebuie să ne păstrăm încrederea în noi. Ne gândim o oră la ce am greşit azi şi luni o luam de la capăt cu antrenamentele. Sunt ferm convins că nici unul din noi nu vine în faţa publicului ca să piardă. Uneori se întâmplă să ai o zi proastă. Din păcate trebuie să ne omogenizăm, pentru că noi nu jucăm împreună de mult timp. Uitaţi-vă la alte echipe. Ploieştiul, Clujul şi alte echipe. Sunt omogeni, joacă de mult timp împreună, nu au avut probleme medicale ca noi. Anul acesta nu a fost o săptămână la care să fim şi noi cu toţii în regulă din cauza problemelor medicale. La noi sunt practic patru jucători noi şi trebuie să ne cunoaştem mai bine ca să reuşim să jucăm aşa cum dorim”.

VEZI ÎNREGISTRAREA VIDEO PENTRU DECLARAŢII COMPLETE!

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. sa fim seriosi credeti ca daca pleaca prafcuraitis si vin antrenori vulculet si craciunel va fi mai bine? eu unul sunt convins ca nu, dar „pestele de la cap se impute”. principlaul vinovat este cel care l-a gonit pe singurul antrenor care a facut performanta la sibiu, adica schomers, cel care nu a reusit decat sa se claseze pe un loc 8 cu poate cel mai bun lot pe care l-a avut sibiul in ultimul sezon cu el antrenor inaintea sasului, si pt ca nu era destul am fost umiliti acceptand sa jucam 2 meciuri la ploiesti ca se stia ca suntem praf, si le-am dat americanilor drumul acasa etc. In aceste conditii este clar caCAPUL de peste stricat este MIRCEA VULC, acest om caruia nu ii contest meritele din trecut, dar care nu intelege ca nu este buricul pamantului si ca este depasit, oare el si cei din conducere nu se gandesc ca in viitor banii si fanii vor fi si mai putini, in conditile astea in care lumea este scarbita de ce se intampla la clubul asta, chiar trebuie sa se ajunga la huiduieli si injuraturi ca in trecut? nu pot sa inchei fara sa mai aduc un argument antivulc, se vede cu ochiul liber cand a mers treaba la sibiu, cand el a stat linistit in tribuna si de echipa s-a ocupat un om capabil ca schomers, si si atunci imediat ce el si-a bagat nasul era sa esuam, noroc cu suporterii care au inteles situatia si au luat partea antrenorului si astfel am avut parte de cea mai tare semifinala! in concluzie nea’ MIRCEA te rog lasa pe altii!!!!!!!!!

  2. what did she tell you Mircea Vulc. yes last quarter yes she came to the bench. pai mai reporter idi ot she se refera la o persoana de sex feminin, , din cate stiu eu Vulc e barbat. am mai ascultat intrebari puse de tine esti total paralel prietene. esti penibil. Stiu ca o sa stergeti mesajul oentru ca e coleg de-al vostru, doar nu vreti sa vada lumea ce persoane „competente” promovati.