iohannis a câştigat definitiv şi irevocabil procesul cu agenţia naţională de integritateÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, zilele trecute, că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, nu a fost în stare de incompatibilitate, respingând, astfel, recursul Agenției Naționale de Integritate împotriva hotărârii Curţii de Apel Alba Iulia, care anulase actul de constatare emis în cazul edilului.

Curtea de Apel Alba Iulia a anulat, în aprilie 2010, actul de constatare a incompatibilităţii primarului Sibiului, Klaus Iohannis, emis de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia a fost atacată cu recurs de către reprezentanţii ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a susţinut că primarul Sibiului s-a aflat în incompatibilitate între 2003 şi 2004, perioadă în care a fost atât primar, cât şi administrator al firmei Parcuri Industriale Şura Mică. Klaus Iohannis a respins acuzaţiile ANI, pe care le-a catalogat drept „nefondate” şi a dat în judecată Agenţia Naţională de Integritate.

Klaus Iohannis a fost numit în ianuarie 2002 membru în CA al firmei Parcuri Industriale Sibiu-Şura Mică SA şi s-a retras în mai 2004, deţinând în acest interval şi funcţia de primar al municipiului Sibiu, potrivit unui comunicat din luna ianuarie al ANI prin care agenţia anunţa constatarea stării de incompatibilitate în cazul lui Iohannis. Potrivit comunicatului Agenţiei de Integritate (ANI), din documentele primite de la Judecătoria Sibiu şi de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, a rezultat că Iohannis a fost numit, în data de 7 ianuarie 2002, membru al consiliului de administraţie al firmei Parcuri Industriale Sibiu-Şura Mică SA, de unde s-a retras în data de 18 mai 2004.

Societatea a înregistrat, în anul fiscal 2003, venituri totale de 845.659.000 lei vechi, iar pentru anul fiscal 2004 – 1.752.654.000 lei vechi şi un profit de 491.142.000 lei vechi. Iohannis a exercitat mandatul de primar al municipului Sibiu între 2000-2004 şi 2004–2008 şi se află în prezent la cel de-al treilea mandat.

Potrivit ANI, Iohannis a avut posibilitatea de a pune capăt stării de incompatibilitate prin renunţarea în cel mult 60 de zile de la data intrării în vigoare a Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, “însă acesta, încălcând termenul legal, a renunţat la calitatea de administrator în cadrul SC Parcuri Industriale Sibiu-Şura Mică SA abia în data de 18 mai 2004”. sursa: Puterea

Ultima oră

Comentariul meu