foto - video: protest spontan la spitalul de pneumoftiziologie din sibiuAngajaţii spitalului de Pneumoftiziologie de vizavi de AJOFM Sibiu au ieşit în această dimineaţă în curtea unităţii cu pancarde şi bannere ca să protesteze împotriva comasării acestei unităţi cu spitalul judeţean Sibiu.

Angajaţii de la Pneumoftiziologie sunt nemulţumiţi de soluţia oferită de către Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura Sibiu, care au recomandat ca spitalul acesta să fie comasat cu cel judeţean. „Să dea boala în voi să veniţi la noi” şi ” Nu ne luaţi spitalul!” au strigat oamenii.[nggallery id=666]

Reminitim că din evaluarea DSP, în ce priveşte soluţia Ministerului Sănătăţii de comasare  a unor unităţi spitaliceşti cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, rezultă ca oportună doar comasarea Spitalului de Pneumoftiziologie. Potrivit DSP, comasarea trebuie urmată de reorganizarea unităţii spitaliceşti nou create. În legătură cu Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda”, din analiza DSP a rezultat necesitatea continuării activităţii acestuia ca unitate cu personalitate juridică, având în vedere, în special, includerea ei în strategia europeană de sănătate mintală, care prevede dezvoltarea asistenţei psihiatrice spitaliceşti şi ambulatorii la nivelul comunităţilor şi integrarea sa cu asistenţa medicală generală, dar nu înglobarea ei în spitale generale. Din analiza DSP, mai rezultă că este oportună transformarea secţiei exterioare din Boiţa, a Spitalului de Psihiatrie, în unitate de asistenţă medico-socială.

Ultima oră

Comentariul meu