razia itm-ului privind munca la negru a adus amenzi de 76.000 de lei la sibiuCampania naţională de control în vederea depistării muncii fără forme legale, desfăşurată în data de 11 februarie, a dus la aplicarea a 45 sancţiuni contravenţionale din care 10 au fost amenzi pentru muncă fără forme legale, în cuantum de 54.000 lei.

La nivelul Inspectoratului  Teritorial de Muncă Sibiu au fost formate 6 echipe interjudeţene, mixte (inspectori de muncă de la ITM Sibiu şi inspectori de muncă de la ITM Alba) şi alte 16 echipe compuse numai din inspectori de muncă de la ITM Sibiu (RM şi SSM). De asemenea, ITM Sibiu a delegat pentru această acţiune, la ITM Braşov, un număr de 6 inspectori de muncă. Pentru desfăşurarea acestei acţiuni au fost utilizate 6 autoturisme proprietatea ITM Sibiu şi ITM Alba şi 11 autoturisme proprietate personală a inspectorilor de muncă.

În data de 11.02.2011, ora 16, în cadrul conferinţei de presă organizată de către Inspectoratului  Teritorial de Muncă Sibiu, am transmis rezultatele intermediare ale acestei acţiuni. Revenim în acest sens cu:

Razie rapidă, rezultate bune

În cadrul acţiunii de vineri 11.02.2011, Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a efectuat verificări la un număr de 31 angajatori, din care 10 practicau munca nedeclarată, fiind depistate 18 persoane, din care 7 erau femei, fără forme legale de angajare. Din punct de vedere al relaţiilor de muncă, au fost constatate 129 deficienţe pentru care s-au dispus măsuri de remediere . Au fost aplicate 45 sancţiuni contravenţionale din care 10 au fost amenzi pentru muncă fără forme legale, în cuantum de 54.000 lei. Pentru alte deficienţe constatate în domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în cuantum de 4.000 lei. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au constatat 101 deficienţe pentru care s-au dispus măsuri de remediere şi au fost aplicate 6 amenzi contravenţionale în cuantum de 18.000 lei, precum şi 67 avertismente” se arată într-un comunicat al ITM Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu