markovic aduce victoria pentru csu sibiu în deplasare cu energia rovinari
MArkovic a fost omul meciului pentru CSU Sibiu. foto: csu fans

Sârbul lui CSU a marcar coșul victoriei cu 72-74 de la Tg Jiu, cu o secundă înainte de finalul meciului de sâmbătă seară. Gorejenii sunt dezamăgiți de înfrâgerea care apropie pe CSU și mai mult de accederea în play-off.

CSU Sibiu a reușit să se impună în fața gorjenilor cu scorul de 72-74 (18-12; 21-23; 18-20; 15-19) la capătul unui meci care nu a fost deloc ușor pentru universitari. Cu mari pobleme de efectiv, din cauza faptului că cinci din baschetbaliștii aflați în lotul pregătit de Prakuraitis au acuzat diferite probleme medicale înaintea acestei partide, sibienii s-au văzut conduși mai mult de jumătate din meci. Gorjenii au avut șase puncte avantaj după primele 10 minute și patru la pauza mare, grație jocului excelent făcut de Stefan Nikolic și Rafal Bigus. De partea cealaltă Markovic și românul Cristian Crăciun au fost oamenii care au ținut Sibiul în joc. ”Bâtă” a avut de altfel numai puțin de 18 puncte înscrise și 13 recuperări în dreptul său, meciul de la Tg Jiu fiind de departe cel mai bun făcut în acest retur de baschetbalistul lui CSU. Prakuraitis a mizat în partea a doua pe Haiduc, Calotă și Atanackovic, iar cei trei au reușit să puncteze decisiv pe tabelă, CSU egalând scorul la 55-55, în sfertul 3. Brown preferat în locul lui Harrison și Herndon, nerefecuți pentru acest meci, a înscris și el șase puncte extrem de importante pentru CSU.

Sfert patru de vis

CSU Sibiu a trecut pentru prima dată în avantaj pe tabelă, chiar în debutul ultimului sfert al meciului, Markovic aruncând excelent din spatele liniei de 3 puncte pentru 57-58 pe tabelă. Energia s-a distanțat apoi la nouă puncte pe tabelă și meciul se părea că se îndreaptă spre o victorie a gazdelor. Fără un Seals în zi de grație din cauza problemelor medicale, Markovic a fost omul care s-a încăpățânat să țină Sibiul în joc. Evoluția de excepție a jucătorului sârb a fost încununată de succes cu o secundă înainte de final. Jucătorul lui CSU a aruncat cu sânge rece spre coșul advers, iar mingea a scuturat plasa și a amuțit tribunele, coșul consființind astfel o victorie mai mult decât vitală pentru Sibiu, în cursa de a ajunge în play-off, în cea mai echilibrată ediție de campionat din ultimii 10 ani în divizia A de baschet masculin.

CS Energia Rovinari:

Nikolic 19, Bigus17, Darby 11, Viorel Mocanu 8, Troupe 4, Lupusavei 3.

CSU Sibiu:

Markovic 20, Crăciun 18, Calotă 11, Atanakovic 10, Brown 6, Haiduc 5, Seals 4.

Gorjenii sunt dezamăgiți

Antrenorul celor de la Energia Rovinari a declarat după meci că echipa sa a pierdut partida în fața unei grupări redutabile. „Am jucat și am pierdut un meci împotriva unei echipe foarte bune, cu șapte jucători experimentați precum Markovic , Atanakovic, Seals etc. Problema a fost însă în ofensivă, unde am jucat foarte slab. Nu este posibil ca acasă să avem 25 de mingi pierdute împortiva unei apărări care nu a fost foarte agresivă. Zona pressing a fost doar pentru a încetini atacul, nu pentru a intercepta mingi. Astăzi am jucat foarte slab în ofensivă. Am jucat foarte bine în apărare, însă ofensiva nu a mers azi dovadă fiind cele douăzeci și cinci de mingi pierdute. Nu înțeleg însă aceste pierderi având în vedere că Sibiul nu a aplicat o defensivă agresivă pe tot terenul. A fost greșeala noastră, categoric, mai ales în ultimele secunde care s-au dovedit a fi decisive prin coșul înscris de Markovic” a declarat Slobodan Nikolic, conform totalbaschet.ro.

Ultima oră

Comentariul meu