director-adjunct de la vama sibiu, implicat intr-o retea de trafic de parfumdirector-adjunct de la vama sibiu, implicat intr-o retea de trafic de parfumIn iunie 2010 DIICOT a inceput urmarirea penala impotriva lui Adian Serban directorul-adjunct al Vamii Sibiu si impotriva altor cinci vamesi. Acestia sunt acuzati ca au sprijinit o retea de traficanti de parfumuri care ar fi introdus in tara cateva TIR-uri de parfumuri in valoare de 8 milioane de euro.

Este știutcă ca in data 11 iunie Adrian Serban a fost ridicat de procurorii DIICOT, ulterior pe numele sau fiind emis un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile:

  • Adian Serban este acuzat ca in calitate de director-adjunct al vamii Sibiu a facilitat impreuna cu alti cinci vamesi accesul in tara a unor TIR-uri incarcate cu parfumuri.
  • In fapt, se retine ca, in cursul anului 2009, invinuitii Vedat Vurgun, cetatean olandez de origine turca, Kutlu Metin, cetatean turc si Mihai Lambadarie, au constituit pe teritoriul Romaniei un grup infractional organizat, specializat in introducerea in tara de parfumuri de lux si tigari de contrabanda, prin folosirea la autoritatea vamala de documente nereale, ulterior bunurile fiind valorificate ilegal in tara sau in strainatate, se arata intr-un comunicat DIICOT.
  • La intrarea in tara, marfurile erau declarate in tranzit, formalitatile vamale fiind efectuate la un birou vamal de interior, unde erau prezentate documente ale unor societati comerciale tip “fantoma”, care figurau ca beneficiari ai importurilor. Marfurile erau apoi depozitate in spatii puse la dispozitie de catre alti membri ai gruparii.sursa: hotnews.ro

Ultima oră

Comentariul meu