activitatea de transport persoane în regim taxi dezbătută la finanţele din sibiuMiercuri, 2 februarie, la iniţiativa conducerii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Sibiu a fost organizată o întâlnire cu persoanele fizice autorizate care exercită activitatea de transport persoane în regim de taxi, cu privire la obligativitatea conducerii contabilităţii în partidă simplă, începând cu data de 1 ianuarie 2011.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 168/2010  pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2010 privind unele măsuri pentru întărirea controlului în scopul combaterii transporturilor ilicite de mărfuri şi de persoane, începând cu data de 1 ianuarie 2011 transportatorii autorizaţi, persoane fizice şi asociaţii familiale, care execută transport în regim de taxi vor fi supuşi impozitării în sistem real pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă.

„Determinarea venitului net se va realiza pe baza venitului brut înregistrat în memoria fiscală a aparatului de taxat a sumelor încasate, conform rapoartelor memoriei fiscale, din care se scad cheltuielile deductibile fiscal. În acest sens, contribuabilii care exercită activitatea de transport persoane în regim de taxi sunt obligaţi să organizeze şi să conducă contabilitatea în partidă simplă, să completeze Registrul-jurnal de încasări şi plăţi, Registrul-inventar şi alte documente contabile prevăzute de legislaţia în materie. Totodată, aceşti contribuabili sunt obligaţi să se prezinte la organul fiscal competent unde au domiciliul fiscal pentru a depune declaraţia privind venitul estimat pentru anul 2011 (model 220)”, le-au transmis cei de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice, celor prezenţi la întrevederea de miercuri. La întâlnire au fost prezente în jur de 60 persoane care exercită activitate de transport în regim de taxi. Pentru informaţii suplimentare, contribuabilii se pot adresa birourilor/ compartimentelor de asistenţă contribuabili persoane fizice din cadrul administraţiilor finanţelor publice teritoriale.

Ultima oră

Comentariul meu