O femeie de 81 de ani din Cisnădie a fost salvată azi noapte de pompieri după ce locuinţa i-a luat foc şi este internată  în comă la Spitalul Judeţean cu arsuri  de gradul II şi III pe 30 la sută din suprafaţa corpului.


În stare mai puţin gravă au ajuns la spital alte două persoane din familie, un bărbat de 62 de ani cu arsuri de gradul II şi III pe 12 la sută din suprafaţa corpului şi altă femeie care a refuzat internarea, având doar arsuri minore.

“Una dintre paciente, în vârstă de 82 de ani, a ajuns în comă, intoxicata cu fum şi cu arsuri de gr ÎI/III pe 30% din suprafaţa corporală – arsuri pe faţă, de căi respiratorii superioare, membre superioare şi regiunea dorsală. Acesta a primit îngrijiri medicale şi a fost internată în cadrul Secţiei Clinice Chirurgie Plastică – AŢI, starea să fiind gravă.
Pacientul, în vârstă de 65 de ani, a suferit arsuri de gr ÎI /III pe 12% din suprafaţa corporală, la nivelul  regiunii cervicale posterioare, faţă, mână stânga şi arsuri de căi respiratorii superioare. Acesta a primit îngrijiri medicale şi a rămas internat în cadrul Secţiei Clinice Chirurgie Plastică. Cealaltă pacienţă, care prezenţa arsuri de gr II la nivelul feţei şi membrelor superioare, a primit îngrijiri medicale şi a refuzat internarea.” se spune în comunicatul emis de Spitalul Judeţean Sibiu.

Incendiul de azi-noapte din Cisnădie, str. 1 Decembrie, nr. 30 a fost înregistrat de pompieri la ora 03.14, când echipajele Detaşamentului de Pompieri Sibiu au intervenit, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cisnădie.  Potrivit pompierilor locuinţa a fost serios afectată de incendiu. Au ars mobilierul din două camere şi hol, aproximativ
250 kg textile şi acoperişul casei din lemn cu ţiglă, pe o suprafaţă de aproximativ 5 mp. S-au deteriorat: două geamuri termopan, patru ferestre din lemn şi şase uşi. Cauza probabilă care a determinat izbucnirea incendiului a fost un scurtcircuit electric, produs ca urmare a deteriorării sau neizolării corespunzătoare a unui cablu electric.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Incendiul acesta nu s-ar fi produs daca proprietarul locuintei – primaria Cisnadie – ar fi efectuat lucrari de schimbare a retelei electrice la imobilul inchiriat acestor amarati de batrani. Reteaua electrica este invechita de peste 50 de ani, astfel incat nu a mai putut face fata solicitarilor de pe retea, care cel mai probabil ca au condus la scurtcircuitul si a declansat incendiul.