la păltiniș se ține festivalul oamenilor de munte “clopul turistului” în acest weekendÎn perioada 28 – 30 Ianuarie 2011 Clubul de Turism Montan „Amicii Munţilor” Sibiu cu sprijinul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu organizează cea de-a VI-a ediţie a Festivalului omului de munte – „Clopul Turistului”, în staţiunea Păltiniş, la Cabana Vila 1.
Ca în fiecare an, evenimentul se adresează oamenilor de munte, iubitorilor de natură şi va cuprinde concursuri destinate cluburilor cu specific montan din întreaga ţară dar şi acţiuni care urmăresc să promoveze respectarea naturii şi valorile culturale româneşti.
Din cadrul festivalului nu vor lipsi surprizele din partea organizatorilor, momentele artistice şi cântecele de munte.
Rugăm confirmarea numărului de participanți şi de locuri de cazare până la data de 20 Ianuarie 2011.

la păltiniș se ține festivalul oamenilor de munte “clopul turistului” în acest weekend

Programul Festivalului:
• Vineri 28 Ianuarie: – primirea participanților
• Sâmbătă 29 Ianuarie: – ședința tehnică (ora 10:30)
– desfăşurarea probelor de concurs (ora 11:30 )
• Duminică 30 Ianuarie: – festivitatea de premiere (ora 11:00)

Probele de concurs:
1. Orientare sportivă
Proba de orientare sportivă este individuală (fete/băieţi), contra timp, cu ajutorul hărţii. Organizatorii nu asigură busole.
2. Video
Organizatorii asigură suportul tehnic necesar. Timpul de prezentare: maxim 7 minute se punctează tematica montană, realizarea tehnică şi artistică, originalitatea. Depăşirea timpului de prezentare va fi depunctată!
3. Slideshow
Organizatorii asigură suportul tehnic necesar. Timpul de prezentare: maxim 10 minute. Se va puncta tematica montană, realizarea tehnică, impresia artistică şi încadrarea în timp.
4. Foto color
În concurs se prezintă 3 fotografii color, format 20/30. Se va puncta: tematica montană, realizarea tehnică şi artistică, modul de prezentare a exponatelor.
5. Foto alb/negru
În concurs se prezintă 3 fotografii color, format 20/30. Se va puncta: tematica montană, realizarea tehnică şi artistică, modul de prezentare a exponatelor.
6. Grafică
În concurs se prezintă 3 lucrări în format 20/30. Se va puncta tematica montană, tehnica de lucru şi originalitatea. Se va aprecia în mod special abordarea din perspectivă modernă a compoziţiei (se acceptă tehnica colajului).
7. Caricatură
În concurs se prezintă 4 lucrări în format 20/30 din care una se va realiza în timpul concursului. Tema lucrării realizate în timpul concursului se va comunica la şedinţa tehnică. Participanţii vor veni cu materialele proprii (Exemplu: coală A4, creion, tuş sau cărbune).
8. Cultural
În program sunt obligatorii: o poezie cu 2 cuvinte impuse, cuvinte care se vor comunica la şedinţa tehnică, minim 2 cântece şi o scenetă. Timpul acordat programului cultural 15 minute! Se va puncta: ţinuta scenică (intrare/ieşire pe şi de pe scenă, evitarea timpilor morţi, contribuţia/implicarea membrilor în program, impactul vizual), tematica montană, respectarea condiţiilor impuse, efectul asupra publicului şi originalitate.
9. Teoretic
Proba va conţine întrebări din masivul Piatra Craiului. Bibliografie: Colecţia “Munţii Noştri” Editura: Sport-Turism, Autor: Ion Ionescu Dunăreanu.
10. Creaţie Montană: “Mâini dibace” Lucrarea executate manual:
Exemple: sculptură, împletituri, mici aranjamente, ceramică, lucrări de artă plastică.
Lucrarea trebuie să se incadreze în cubo-tester (un cub cu latura de maxim 30 cm, în cazul în care lucrarea va avea un volum mai mare decât cel impus, va fi depunctată).
Se va puncta: originalitatea, tematica montană, realizarea manuală, încadrarea în maxim 30 cm, ingeniozitate/tehnică.

În clasamentul GENERAL vor intra următoarele probe:
– Foto Alb-Negru
– Caricatura impusă în timpul concursului
– Teorie
– Cultural
– Creaţie Montană: “Mâini dibace”

Participarea la concurs este condiţionată de apartenenţa la un club, asociaţie, organizaţie, etc.

Juriul va ţine cont şi de comportamentul participanţilor pe întreaga durată a festivalului!!!!

Ultima oră

Comentariul meu

Publică